Luulin olevani ihan kelpo Some käyttäjä: toimin aktiivisesti Facebookissa, olin kirjautunut Linkediniin, kirjauduin Twitteriin ja olin valmis osallistumaan Some menee maalle - koulutukseen. Ja sain eteeni listan erilaisista asiaan liittyvistä palveluista, joista en ollut koskaan kuullutkaan.

Into koulutuksen jälkeen oli kova ja aivot kävivät ylikierroksilla, mutta niin olivat suloisessa sekamelskassa ningit ja wikit! Mihin kaikkeen piti kirjautua, mitäkin käytetään ja mikä käyttäjätunnus oli mihinkin. Eivät ne kaikki ole selvillä vieläkään, mutta kait se tästä pikku hiljaa selkenee. Mutta aikaa tässä koneen ääressä saa kulumaan- myös näin pyhäpäivänä.

Näihin kaikkiin eri foorumeihin tutustuessani olen jäänyt miettimään missä voisin hyödyntää niitä työssäni. Ensi töikseni perustin tiimillemme salaisen naamakirjaryhmän, jonka toimivuus on testattu ja hyväksi havaittu. Kokeilun aikana eri ryhmiä on testattu ideoinnissa ja mielipiteitä kysyttäessä. Hyvin toimi.

Monilla asiakkaillani on hyvin toimivia Facebook sivuja ja kollegoillani LinkedIn profiileja. Farmarissa hyödynsimme naamakirjaa hyvissä ajoin, mutta muuten sähköinen viestiminen tapahtuu pääasiassa kotisivujen ja sähköpostin välityksellä.  

Avainkysymys taitaakin nyt olla missä vaiheessa uudet konstit peittoavt vanhat. Koska oma kohderyhmä on valmis siirtymään uusien foorumeihin, koska sitä kannattaa edes yrittää ja mitkä asiat asiakkaat uuden systeemin saisi?

Eri asia on tietysti uusien asioiden ideointi, innokkaita Somen käyttäjiä tuntuu kyllä löytyvän, mutta kuinka keskiverto mielipiteitä tältä edellä kävijä joukolta saa? Ja pitääkö edes saada tavis-mielipiteitä vai kuuluuko vaan mennä TULTA PÄIN!

Katselukerrat: 65

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Pauliina Mäkelä 14. elokuu 2012 13:58

Tervetuloa mukaan kokeiluumme, Sari!

Keräsin meidän kokeilussa käytössä olevat sosiaalisen median kanavat yhteen taulukkoon wikisivulle. Käymme tämän huomisessa koulutuspäivässä läpi ja täydennämme tarvittavilta osin. Kokeilussa kirjoitetut blogikirjoitukset on kerätty myös wikiin.

Hyvä kuulla, että salainen Facebook-ryhmä ylläpito-, kahvipöytä- yms. keskusteluille on ollut teidän tiimille sopiva juttu.

Uskon, että vähitellen jokainen kokeilussa mukana oleva toimija löytää itselleen sopivat toimintatavat eri sosiaalisen median kanavissa. Aikaa se tietysti vaatii, kuten olet jo huomannut.

Huomenna jatketaan keskustellen ja käyden läpi esiin tulevia kysymyksiä. Nähdään!

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot