Somemaalla - Sosiaalisen median kanavia aktivoimassa

Viime viikolla aloitimme Sitran kokeilun Palvelukehitys soisaalisessa mediassa. Nimeä kokeilulle etsimme vielä, mutta tavoitteet ovat jotakuinkin selvillä: saada maaseudun yrittäjät ja tulevat asiakkaat/palvelujen käyttäjät yhteen pohtimaan, mitä tarvitaan ja millaisia palveluja maaseudulle pitäisi muodostaa. Koulutus oli innostava ja avasi uusia ikkunoita somen mahdollisuuksista kehittää asioita ja hoitaa kontaktointia ja asiakaspalvelua.

 

Tällä viikolla olen aktivoinut kanavia ja olen huomannut, että näiden eri kanavien roolit ovat hieman hukassa, mitä missäkin kannattaisi tehdä. Aika on työelämässä niukkuusresurssi, joten yllättävää on myös se, miten paljon aikaa näiden kanavien seuraamiseen menee. Ilmeisesti käyttörutiinit ovat vielä puutteelliset ja yritän haravoida liian tarkkaan eri kanavia. Ihmettelen, miten Pauliina on niin tehokas eri some-kanavien käyttämisessä.

 

Tänään aktivoin palvelumme nimen etsimisen fb:n ja Linkediniin äänestysten kautta. Samoin aloitin tämän blogin kirjoittamisen.

Osana tätä kokeilua olemme käynnistäneet kanavien tunnetuksi tekemisen omassa organisaatiossamme. Hyvin ovat ihmiset kiinnostuneet ja esimerkkien kautta on pystytty tuomaan erilaisia mahdollisuuksia esille.

Katselukerrat: 122

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Pauliina Mäkelä 14. elokuu 2012 13:29

Tervetuloa mukaan oppimis- ja kokeilumatkalle, Suvi!

Totesimme tänään suunnittelukokouksessa, että huomisessa koulutuksessa kannattaa ottaa yhdeksi keskustelun aiheeksi ajankäyttö ja sosiaalinen media. Keskustelua aiheesta on siis luvassa :D

Omalla kohdallani sosiaalisen eli yhteisöllisen median käyttö on tärkein osa omaa yritystoimintaani ja hankemaailmaa sekä suuressa merkityksessä myös vapaa-ajan toiminnassa. Elän ja hengitän sosiaalista mediaa. Käytän montaa eri sosiaalisen median kanavaa sujuvasti, sillä siihen on tullut rutiini monen vuoden käyttämisen jälkeen. Lähes päivittäin käytän mm. Facebookia, Twitteriä, LinkedIniä, Sometu Ningiä, Skypeä, GoogleDocsia, erilaisia wikejä, Timelyä, Deliciousia ja mobiilisti AmppareitaInstagrammia ja GetGlueta. Näiden välineiden myötä tiedon saanti ja jakaminen on helppoa. Puhelinsoitot, sähköpostit ja tekstiviestit ovat edelleen osa arkea, mutta koko ajan vähemmän. Voin verkostoitua verkossa ja/tai kasvotusten, mutta tärkeintä on, että joskus tapaa uuden ihmisen myös kasvotusten. Sosiaalisen median kanavat tuovat ihmisten vuorovaikutukseen uusia ulottuvuuksia. Kosketus on silti tärkeintä, joten emme unohda sitä.

Huomenna nähdään!

Kommentoinut Suvi Anttila 11. elokuu 2012 10:15

Tämä viikko on ollut antoisa ja huomaan hurahtaneeni somen käytöön. Vielä hieman etsiskelen aikaa ja toimintatapoja somen käytöön. Torstaina tullessani junalla Kuopiosta oli hyvin aikaa tutkia ja pohdiskella eri kanavia. Kaikkeahan ei jatkossa tarvitse pitää aktiivisena, kunhan tietää ja tuntee erilaiset sovellukset ja niiden mahdollisuudet.

Mikä valtava mahdollisuus some on saada idearikkaita ihmisiä nopeasti kokoon ja miten luontevasti keskustelu käy itseä kiinnostavista aiheista. Ihmiset ohjautuvat asioiden äärelle kiinnostusten mukaan, ei enää päätä raastavaa mietintää, mistä saada kokoon asiasta kiinnostuneita, jotka haluavat antaa panoksensa kehittämiseen ja ideointiin. Entä rohkeus, mitä uskallaan laittaa arvioitavaksi ja kommentoivakasi. Mitä vaan, koska lopullinen päätös tekemisistä on aina sinulla itsellä.

Tutkimusten mukaan vilejlijät käyttävät some siinä missä muutkin. Ammatin ympärille on muodostunut monia eri kanavia, joissa keskustelu käy ja haetaan itselle sopivia ryhmiä. Alan vilkkasin keskustelu käy Agronetissä http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/, jossa alan ihmiset keskustelevat eri aiheista. Kävijämäärät ovat huikeat. Pohdittavaa lienee, miten nämä ihmiset saadaan kohtaamaan asiakkaiden eli kuluttajien kanssa ja onko siihen eri foorumit ja eri toimintatavat. Tämän näemme myös tämän kokeilun edetessä.

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot