Iltalehti 24.5.2009: Iran esti pääsyn Facebookiin
Iran esti pääsyn Facebookiin
Oppositioehdokkaan kampanjoinnin epäillään olevan syynä sivuston estolistalle joutumiseen. Iran on estänyt pääsyn Facebook-sivustolle ennen kesäkuisia presidentin vaaleja, iranilainen ILNA-uutistoimisto kertoo. Syynä voi olla, ettei nykyisen presidentin Mahmoud Ahmadinejadin varteenotettavin vastustaja Mir Hossein Mousavi pääse käyttämään sivustoa kampanjointiinsa. Mousavi on kerännyt Facebookissa kannatussivuilleen paljon ihmisiä. Yhdellä sivulla hänellä on yli 5 000 tukijaa. Yhdysvalloissa Facebook on saanut ilmoituksia, että pääsy nettisivuille Iranissa on estetty. Yhtiö kertoi uutistoimisto AFP:lle olevansa pettynyt siihen, että globaalisti suosittu sivusto suljettiin nyt, kun äänestäjät etsivät internetistä tietoa vaaleista.

Ilta-Sanomat 24.5.2009: Hollywood-legenda paivitti Twitteria sairaa...
Hollywood-legenda päivitti Twitteriä sairaalasängystä
Kaksinkertainen Oscar-voittaja Elizabeth Taylor on yksi internetin yhteisö- ja mikroblogipalvelu Twitteriin hurahtaneista. E! Onlinen mukaan 77-vuotias legenda on niin "koukussa" Twitteriin, että päivitti sitä jopa sairaalan sängystä kiittäen fanejaan tuesta ja kannustuksesta. Taylorin edustajan mukaan sairaalakäynnissä ei ollut suurempaa dramatiikkaa, vaan kyse oli vain rutiinitarkastuksesta. Elizabeth Taylor nousi Hollywoodin tähtitaivaalle jo yli 50 vuotta sitten. Hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat mm. Kleopatra, Kuka pelkää Virginia Woolfia? sekä Kuinka äkäpussi kesytetään.

Taloussanomat 23.5.2009: Facebookin arvo kymmenen miljardia?
Facebookin arvo kymmenen miljardia?
Venäläinen internet-sijoitusryhmä Digital Sky Technologies on sijoittamassa 200 miljoonaa dollaria yhteisöpalvelu Facebookiin, talouslehti Wall Street Journal kertoi perjantaina. Noin kahden prosentin siivuksi arvioitu osuus arvottaa Facebookin koko arvon 10 miljardiin dollariin. Facebook sai edellisen kerran ulkopuolista rahoitusta vuonna 2007, kun Microsoft maksoi 240 miljoonaa dollaria 1,6 prosentin osuudesta. Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoi aiemmin tällä viikolla Reutersille, että jos hyvä sijoittaja löytyy, yhtiö on valmis harkitsemaan osakkeiden myyntiä. Hän haluaa yhtiölle lisää taloudellista liikkumavaraa tulevia laajennuksia varten. Facebookilla on nykyään jo yli 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Määrä on kaksinkertaistunut viime elokuusta.

HS.fi 23.5.2009: Opettajan ja oppilaan Facebook-kaveruus askarrutta...
Opettajan ja oppilaan Facebook-kaveruus askarruttaa kouluissa
Facebook on tuonut uuden keskustelun koulumaailmaan: Voivatko opettajat ja oppilaat olla Facebookissa kavereita keskenään? Osa opettajista hyväksyy oppilaidensa kaveripyynnöt, vaikka tämä mahdollistaa molemmille pääsyn toisen henkilökohtaiseen profiiliin, jossa voi kommentoida ja tarkastella toisen viestejä ja kuvia. Osa päästää oppilaat näkemään vain rajatun profiilin. Suuri osa alle 35-vuotiaista opettajista on itse mukana palvelussa, vanhemmista harvempi. Yleistä ohjetta facebookiin suhtautumisesta eivät ole antaneet ainakaan Helsingin, Turun, Tampereen tai Oulun opetustoimet. Oulun perusopintojen johtaja Pekka Fredriksonin mukaan luotetaan opettajien omaan harkintaan. Helsingin Nuorisoasiainkeskus on puolestaan kehottanut työntekijöitään olemaan hyväksymättä Facebook-kavereiksi nuoria, jotka liittyvät työhön. "Näin on neuvottu toimimaan jaksamisen takia, mutta kieltoa ei ole", Nuorisoasiainkeskuksen verkkopalvelupäällikkö Suvi Kuikka kertoo. "Työryhmä tekee ohjeistusta, jonka pitäisi ilmestyä loppukesästä. Yleensä ohjeistukset ovat myöhässä, koska niin moni on jo Facebookissa."

It-viikko 22.5.2009: Imaamit kielsivat Facebookissa flirttailun
Imaamit kielsivät Facebookissa flirttailun
Uutistoimisto DPA:n mukaan imaamit eivät vaatineet täyskieltoa Facebookille, joka on Indonesian suosituin internet-palvelu. Imaamit kuitenkin varoittivat ajavansa kieltoa, jos palvelua ei siivota "pornografisesta" sisällöstä. Sama pätee muun muassa Friendsteriin. Palveluilla on kuukausi aikaa putsata sopimattomaksi katsottu materiaali pois. Muussa tapauksessa maan hallitusta pyydetään estämään pääsy sivustoille. Imaamit katsoivat, että Facebookia voi käyttää, kunhan siellä ei esimerkiksi flirttailla eikä juoruta muista. Tämä määräys ei ole laillisesti sitova. Käytännössä monet ottavat imaamien määräyksen vakavasti, koska kokevat muuten tekevänsä syntiä.

Digitoday 22.5.2009: 16 palvelua testattiin - Facebook ei havita po...
16 palvelua testattiin - Facebook ei hävitä poistuneen käyttäjän kuvia
Cambridgen yliopiston tutkijat selvittivät, poistavatko nettipalvelut käyttäjien lähettämät valokuvat, kun käyttäjätunnus lopetetaan. Varsinaiset valokuvapalvelut pärjäsivät hyvin: Flickr, Fotki, Photobucket ja Picasa poistivat kuvat lähes välittömästi. Myös blogipalvelut Blogger, Windows Live Spaces ja Xanga siivosivat entiset käyttäjän valokuvat nopeasti. Sen sijaan verkostoitumispalvelut pärjäsivät kehnosti: Bebo, Facebook, hi5, MySpace, Skyrock ja Livejournal eivät tehneet kuville mitään, vaan niihin pääsi käsiksi vielä 30 päivän päästäkin, kunhan oli vain kirjannut muistiin kuvan urlin.

YLE.fi Uutiset Kotimaan uutiset 20.5.2009: Digitaalisen tiedon vyor...
Digitaalisen tiedon vyöry jatkuu
Digitaalisen tiedon määrä on kasvanut lamasta huolimatta ennakoitua nopeammin. Vuoden 2008 aikaan digitaalisen tiedon määrä kasvoi noin kolme prosenttia. Tilastojen mukaan vuoden 2008 digitaalinen maailma oli kooltaan jo 487 miljardia gigatavua. Vuotta aiemmin luku oli 281 gigatavua. Kaikkiaan vuonna 2008 uutta digitaalista tietoa luotiin 3 892 179 868 480 350 000 000 tavua. Tietotekniikan tutkimuksia tekevän IDC:n mukaan digitaalisen universumin arvioidaan kaksinkertaistuvan noin 1,5 vuoden välien. Siten vuonna 2012 digitaalista tietoa olisi tuotettu viisi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Lisäksi IDC arvioi tutkimuksensa pohjalta, että mobiilikäyttäjien määrä kolminkertaistuu. Käytännössä 600 miljoonaa ihmistä alkaa käyttää internetiä. Heistä kaksi kolmesta käyttää nettiä mobiilisti ainakin joskus. Myös mobiilikaupan arvo kasvaa huomattavasti. IDC laskee, että nettikaupan arvo yli kaksinkertaistuu vuoden 2008 luvuista vuoteen 2012 mennessä. IDC:n tekemä tutkimus toteutettiin kolmannen kerran.

Katselukerrat: 50

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot