Taustaa - "Some Menee Maalle"

Palvelukehitys sosiaalisen median avulla – kokeiluprojekti toteutetaan 8.6.-10.9.2012. Kokeilusta vastaa ProAgria Keskusten Liitto vastuuhenkilönä markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila ja koordinaattorina markkinointisuunnittelija Maija Pitkonen. ProAgria Keskusten Liitto toimii tiiviissä yhteistyössä Sitran toimijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Varsinainen kokeilujakso on elokuussa 2012. Kokeilu on osa Sitran isompaa kokeilukokonaisuutta.

Kokeiluprojektin alkuperäisestä ideapaperistä löytyy seuraava kuvaus: Kokeilussa uudistuvan maaseudun Suomen palvelutuotekokonaisuutta kehitetään sosiaalisessa mediassa yhdistämällä kuluttajat, yrittäjät ja asiantuntijat. Uudistuvan maaseudun Suomi näyttää idean toteutumisen ja kokeilun jälkeen siltä, että meillä on olemassa tietoa, miten kuluttajien, yrittäjien ja asiantuntijoiden välille saadaan vuorovaikutusta, innovointia ja testausta liittyen kysyntälähtöisten palvelujen tuottamiseen. Maaseudulla toimivat yritykset pystyvät idean toteutumisen jälkeen kohtaamaan muuttuvia asiakastarpeita ennakoivasti ja nopeasti. Asiakastarpeiden pohjalta on avautunut uutta kysyntälähtöistä liiketoimintaa.

Kokeilussa on tarkoitus, että uudistuvalla maaseudulla on käytössä toimivia sosiaalisen median foorumeita, joille yrittäjät voivat tulla keskustelemaan kuluttajien ja asiantuntijoiden kanssa palvelutarpeista ja innovoimaan uusia palveluja. Uudistuvan maaseudun Suomessa osataan hyödyntää sosiaalisen median tuomat mahdollisuudet, verkottaa ihmiset, tieto ja innovaatiot uudella tavalla toisiinsa. 

Oma rooli

Olen mukana Palvelukehitys sosiaalisen median avulla eli "Some Menee Maalle" -kokeiluprojektissa Kinda Oy:n kautta nettikätilön ja sosiaalisen median kouluttajan roolissa. Koulutan, luon tarvittavat sosiaalisen median kanavat sekä tuen niiden käyttöönottoa. Olen mukana aktivoimassa toimijoita, käynnistämässä keskusteluja sekä tukemassa innovaatioiden syntymistä.

Toimenpiteet

Aloitimme eilen 2.8.2012 ensimmäisellä koulutuspäivällä Helsingissä Sitran tiloissa. Koulutuspäivän materiaalit SlideSharessa on kerätty wikiin. Esittelykierroksella koulutustilan osallistujilta ja etänä osallistuvilta sekä myöhemmin verkossa keskusteluissa tuli esiin tällaisia asioita:

  • kohtaaminen, liiketoiminta, ideat, asiantuntijuus, yhteistyö, kuluttajat, verkostot, some, palvelukehitys, neuvonta, toimintatapa, mahdollisuudet, yrittäjyys, ikääntyvät, viestintä, tiedotus, nettikätilö, osuuskauppa, leipomo, puutarha, ravintola, luomutila, toimittaja, tuottajat, tulevaisuus, opetus, luonto, hyvinvointi, maaseutu, matkailu, lähi- ja luomuruoka, virkistäytyminen, mökkielämä, kasvu, osaamisen jakaminen, hiljaisen tiedon mallintaminen, somefoorumi, kuluttaja lähellä tuottajaa, yritysneuvonta, tapahtumat, Maamerkit, Green Care

Käytämme Facebookia, LinkedIn-ryhmää, Twitteriä #somemaalla hashtagilla, Sometu Ningiä (mm. ryhmää, blogeja) ja Purot.net wikiä. Kanavista on yhteenveto wikissä. Toimimme avoimesti verkossa. Käytämme suljettuna tilana verkossa ainoastaan Facebookin salaista ryhmää, joka on toimijoiden konehuone sisäiseen keskusteluun, ylläpitoon, neuvontaan ja käytänteiden sopimiseen.

Facebookista löytyvät mm. seuraavat toimijoiden sivut:

Aloitusviikon haasteena on saada toimijat mukaan rekisteröitymään ja esittäytymään omilla profiileilla käytössä oleville sosiaalisen median kanaville, verkostoitumaan sekä tuottamaan riittävästi aloitusmateriaalia. Pelkkä kanava ja keskustelun otsikko ei houkuttele osallistumaan keskusteluun, joten meillä toimijoilla on paljon tekemistä. Ensimmäisen koulutuspäivän aikana sekä tänään konehuonekeskusteluissa oli selvästi innostusta havaittavissa, joten ilolla totean meidän päässeen liikkeelle. Sovittujen sosiaalisen median kanavien lisäksi jokainen toimija voi käyttää omia kanaviaan tukemaan keskustelua, ideointia ja verkostoitumista.

Jään mielenkiinnolla odottamaan muiltakin toimijoilta omia blogikirjoituksia mm. ideoista, tarpeista, omasta oppimispolusta, palvelukehityksestä, tuotteistamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä. Odotan myös innolla kuluttajien ja asiantuntijoiden tulemista mukaan tähän kokeiluun.

Tästä se lähtee, kaikki on mahdollista! Tule mukaan!

Katselukerrat: 331

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Pauliina Mäkelä 14. elokuu 2012 11:53

Marja-Liisa, meidän kuukauden kokeilu vei jokaisen toimijan ryminällä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, joten meillä on kaikilla monenlaista opittavaa. Hienoa, kun tulit mukaan!

Kommentoinut Marja-Liisa Jäntti 8. elokuu 2012 07:38

Huh, meinaa nämä wikit, hashtagit, purot ja muut olla yhtenä sekamelskana päässä. Teikisi tosiaankin mieli ottaa yksi juttu kerrallaan, perehtyä siihen kunnolla ja... ryhtyä vasta sitten hommiin. Vaan nyt en saakaan toimia kuten ennen, omalla mukavuusaluellani (mikähän se muuten edes on), tämän prokkiksen tavoite on myös irrottaa minut totutuista kaavoista. 

Kommentoinut Pauliina Mäkelä 6. elokuu 2012 14:04

Lisää taustaa kokeilustamme löytyy Sitran Kokeilujen maaseutu-sivulta. Mukavaa, että tämä blogikirjoitus on jo kerännyt 86 katselukertaa :D

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot