Löysin kaupasta kortin, jossa oli Tommy Tabermannin runo. Runo kertoi siitä, että eksymättä ei saa kokemuksia ja jos saa uusia kokemuksia miten ne rikastuttavat elämää ja vievät sinua eteenpäin ja kohtaat uusia ihmisiä.

Tämä ajatus kosketti minua erityisesti ajatellessani tätä oppimipolkua. Jos en olisi lähtenyt tälle tielle ja vahvistanut tätä näkemystä en olisi tässä eli se mikä toi minut tähän ei vie minua sinne.

Someoppimispolkuni alkoi taannoin Linked In:stä, johon hakeuduin lähinnä uteliaisuudestani. En ollut kovin aktiivinen. Kävin katsomassa erilaisia foorumeita ja tuttuja ihmisiä, tuskin uskalsin tehdä mitään. Aktiivinen kauteni alkoi yhden koulutuksen tiimoilta, koska oli motivoivaa pitää yhteyttä opiskelukavereihin.

Seuraavaksi seurasi Facebook, josta ensin kovasti innostuin ja nyt jo haen siihen uudenlaisia syvyyksiä ja näkökulmia. Jossain vaiheessa Facebookin seuraaminen asettui oikeille uomilleen. Seuraan, päivitän jaan ja osallistun aktiivisesti. Organisaation ryhmät ja sivut ja niiden kehittyminen ovat olleet läheisiä asioita. Miten facebookkia voisi hyödyntää verkottoitumiseen ja tiedon jakamiseen.

Twitterin aktivoin Koistisen Marin innoittamana. Mari kävi ProAgriassa taannoin kertomassa twitteristä ja siitä, miten hän sitä hyödyntää ammattinsa kautta ja yksityishenkilönä. Twiittejä alkusi hieman kammoksuin. Mitä ihmeellistä asiaa minulla nyt olisi, josta voisin laittaa twiitin. Seurasin aluksi aktiivisesti ulkomaisia kanavia, koska niistä löytyi uskomaton tietosampo. Samaan aikaan aloitimme omassa organisaatiosamme näiden asioiden eteenpäinviemisen.

Nyt uutena kaarena olen aktivoinut Somemalla-projektin tiimoilta somen käyttöä palvelukehityksessä. aikaisemmat kanavat ovat vahvistuneet huomattavasti ja verkostoja rakentunut. Lisäksi uusina kanavina ovat aktivoituneet tämä Sometu-verkosto, wiki purot.netissä ja monet muut.

Näiden aktiivinen käyttöönotto ja sulauttaminen uudeksi toimintatavaksi on työalla ja aiheutta päänvaivaa. Samalla pohdin, miten nämä viedääna asiantuntijoiden ja asiakkaidemme arkeen. Mitä mahdollisuuksia rakennamme tätä kautta ja mitä se meiltä osaamisena ja tekemisenä vaatiin. Lopputuloksena olen päätynyt siihen, että pienin askelin eteenpäin ja mukaan ne, jotka aktiivisesti haluavat tulla mukaan.

Katselukerrat: 72

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Seija Kurunmäki 18. elokuu 2012 08:45

Mukava verkostoitua ruoka-alan ihmisten kanssa myös blogimaailmassa. Olen pitänyt pari vuotta blogia ensin Sanoja lautaselta-blogia osana Sre:tä ja nyt Onko tolkkua-blogia osana yritystäni Kuulea. Twiittaus on minulle luontaisinta, somen monet vuorovaikutteiset verkostot vielä haussa. Tavataan täällä, Suvi. Hyvää syksyä.

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot