Teen vielä joskus väitöskirjan muovikassin liikuntaan motivoivasta vaikutuksesta.

Tulee nimittäin tehtyä paljon pitempi lenkki, kun on taskussa muovikassi. Kantarellit, tai mikä se korjattava sato milloinkin sattuu olemaan, auttavat unohtamaan ajan, paikan, matkan ja joskus jopa vauhdinkin. Aikaa sienilenkillä kuluu helposti tunti, pari tai kolme. Takaisin kotiin tulee onnellinen, väsynyt, hikinen ja ylpeä lenkkeilijä saaliinsa kera.

Seuraava vaihe ei olekaan sitten enää niin motivoiva: sienten perkaus ja käsittely. Niitä kun on yleensä muovikassillinen tai pari.

Onneksi minulla on ravintola ja siellä niitä tarvitaan myös, joten kokit saavat välillä päivittäin "iloisen" yllätyksen, joka muistuttaa heitä lähiruokalinjastamme.

Yksi kokkiharjoittelija hermostui kerran kunnolla, kun joutui toistamiseen sieniä pakastamaan. Ilmoitti, että hän on tullut a la carte-harjoitteluun, eikä sieniä pakastamaan. Itse tajusin silloin, että emmepä ole onnistuneet kertomaan ravintolan linjaamme riittävän tarkasti harjoitteijoille.

Ravintola Turengin Asema on lähiruokaravintola, käytämme lähialueen tarjontaa niin paljon, kun se on järkevää ja kun omistaja sienestää, niin se on järkevää. Raaka-ainekustannus nolla, alkuperä tiedossa, jäljitettävyys kunnossa.

Tästä kokemuksesta viisastuneena päätin, että vien jokaisen kokkiharjoittelijan tästä lähtien ruoan alkuperän äärelle. Kesällä voimme marjastaa ja sienestää, talvella voimme käydä navetassa tai lihakasvattamossa, teurastamoonkin voisi viedä ym. Kyllä niitä paikkoja löytyy. Puolessa päivässä ehdin kertoa harkkarille paljon sellaista, jota koulussa tuskin kerrotaan. Pystyn ainakin antamaan kokemuksen, joka ei unohdu ja saattaa parahaimmmillaan avata jotain sellaista, jolla on vaikutusta laajemminkin.

Katselukerrat: 75

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Pauliina Mäkelä 14. elokuu 2012 13:45

Hei Maspe ja tervetuloa mukaan!

Maailma on pieni, kun totesimme ensimmäisenä koulutuspäivänä. Tutustuimme pari vuotta sitten Ideapajassa ja nyt olemme samassa kokeilussa mukana.

Tulit muuten ensimmäiseksi mieleen, kun luin eilen ystäväni Facebook-statuspäivitystä. Hän oli unohtanut ottaa muovikassin mukaan iltalenkille ja löysi sieniä. Ystäväni piti käydä kotoa hakemassa muovikassi, että pääsi poimimaan makoisat sienet.

En ole koskaan ollut sienimetsässä, mutta uskon, että sellainen elämys on vielä joskus tulossa minulle. Odottelen uutta iPhone-sovellusta Hipstarelliä, jolla voi talteen omat sieniretket.

Huomenna on luvassa seuraava koulutuspäivä, toivottavasti näemme silloin!

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot