Suomessa on mobiililaitteiden hyödyntäminen opetuksessa ja erityisesti luentojen kuuntelemisessa vielä mietinnän asteella. Euroopassakin podcasting on aika harvoissa paikoissa otettu ihan oikeasti opetuskäyttöön. Englantilaiset näyttävät olevan tällä mantereella asiassa pisimmällä, kun taas Amerikassa on ihan oikea iTunes yliopisto. Valloissa ollaankin niin tehokkaita, ettei siellä ehditä koulun penkillä istuskella, vaan työn ja muun toiminnan ohessa pyritään myös opiskelemaan. Tehokkuuden kulttuuri näyttää levinneen meillekin ja siksipä me TAMKissa olemme ryhtyneet viemään mobiilioppisen aatetta eteenpäin.

Jos tiedät Amerikassa hyvän kohteen, minne kannattaisi mennä kyseistä asiaa benchmarkaamaan, niin vinkkaisitko?

Hankkeemme blogi: http://mobiilioppiminen.wordpress.com/

Katselukerrat: 276

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Anna-Liisa Karjalainen 18. marraskuu 2011 10:40

Hei

Hanke jatkuu vielä kevätlukukauden. Olemme saaneet hyviä tuloksia eTaitavan käytöstä harjoittelun ohjauksessa. Opiskelijat ja opettajat ovat nähneet ohjelman käytön tuoman lisäarvon. Aika vähän kuitenkin sairaanhoitajaopiskelijat käyttävät kysymyksiin vastatessaan puhelinta, kun vastata voi myös tietokoneella. Ohjelman mobiiliversio on kömpelö ja internetin käyttö puhelimella on vielä näillä opiskelijoilla muutenkin vähäistä.

  Hankkeen toinen osio on luentotallenteiden hyödyntäminen osana opetusta. Sen tutkiminen on meneillään ja yritämme päästä ITK-päiville kertomaan tuloksista.

Tässä linkki artikkelistamme koskien eTaitavan käyttöä harjoittelun ohjauksessa. Olimme AICT 11 konferenssissa sitä esittämässä:

http://www.thinkmind.org/index.php?view=article&articleid=aict_...

Kommentoinut Aija Hietanen 18. marraskuu 2011 00:35

Hei,

mitä kuuluu MOBO-hankkeelle? Mitä löytöjä olette tehneet? Millaisia toteutuksia, entä millaisiin sudenkuoppiin olette törmänneet? Savonia-amk on myös kehittämässä mobiiliutta ja toisten kokemukset ovat tässä vaiheita tärkeitä.

Kommentoinut Anna-Liisa Karjalainen 14. maaliskuu 2011 18:38
Kävimme MOBO-hankkeen tiimoilta kurkkaamassa Britanniassa heidän mobiiliopetuksen käytänteitä. UWS - University of the West of Scotland oli ensimmäinen kohteemme. Valitettavasti he eivät tarjonneet opiskelijoilleen podcasteja vaikka heillä oli siihen kyllä laitteet olemassa. Hyviä kokemuksia saimme kuitenkin LSE - London School of Economics and Political Sciencesista, heillä tehtailtiin lähes automaattitoiminnoin noin 50 luentonauhoitetta päivässä ja niitä tosiaankin myös kuunneltiin tuhansia kertoja. Yksi perustelu oli, että kun osalla opiskelijoista on huono kielitaito, he voivat kerrata kuulemaansa. Muutkin kuin huonon kielitaidon omaavat hyötyvät kertaamisesta, sehän on opintojen isä vai äitkös se nyt oli. LSE:ssä käytettiin Echo360 luokkajärjestelmää.  Meillä Tamkissa suositumpaa on käyttää Echo -clientia. Luennot voi nauhoittaa etukäteen ja niitä voi kuunnella sekä podcasteina, vodcasteina ja flashinä. Kovasti ollaan nyt tutkimassa opiskelijoiden mietteitä ja vertaillaan myös oppimisen tuloksia. Mobo -hanke jatkuu vielä vuoden.

Kommentoinut Merja Drake 5. elokuu 2010 10:05
Hei,
kiva, että asia lähtee Suomessakin liikkeelle. Kirjoittelimme Kari Salon kanssa syksyllä 2009 aiheesta Osaaja.net-lehteen (http://ojs.seamk.fi/index.php/osaaja/article/view/1112) ja yritimme herätellä keskustelua aiheesta. Laitoimme viestiä myös OPM:lle, että asiaan tulisi kiinnittää huomioita. Uusien tutkimustulosten mukaan mobiili on vahvasti mukana koulutuksen eri asteilla. Itsestä tuntuu siltä, että tämän aiheen tiimoilta tarvitsin sekä lisää tietoa että uusia taitoja, joten jään mielenkiinnolla seuraamaan hankettanne.
Terveisin,
Merja
Kommentoinut Ville Virtanen 17. kesäkuu 2010 12:27
Hei!

Vaikuttaa hyvältä hankkeelta! Oletteko tietosia MyMobileMyLife -projektista? Projektin tavoitteena on löytyy keinoja ihmisille, jotka asuvat "eristyksissä" tiedosta, koulutuksesta, terveyspalveluista jne. (tarkoittaen esim. kehitysmaita ja erämaa-alueita), saada ulottuvillee em. palveluja mobiililaitteiden avulla. Projekti huipentuu tämän vuoden osalta 26-27.8. jolloin järjestetään ensimmäinen MMMLife Workshop & Festival Torniossa. Projekti on kansainvälinen, ja sen järjestäjinä toimivat MKFC Stockholm College ja Kemi-Tornion AMK.

Lisää tietoa löytyy: http://mymobilemylife.org/ MOBO voisi tulla tapahtumaan esim. esittelemään toimintaansa ja lähestymistapansa mobiilioppimiseen? Ollaan yhteydessä!

-Ville
Kommentoinut Jarmo Talvivaara 6. kesäkuu 2010 14:52
On totta, että tässä tarvittaisiin kansallisesti todellinen piristysruiske. Hienoa, että lähdette kehittämään osaltanne tuota - tuloksista, konsepteista ja hyvistä käytännöistä odottaa tietoa varmasti moni. Kv-tason benchmarkkaukselle on yleensäkin elearning-kentässä tilausta ja tuo mobiili-teema erityisesti tuntuu sitä kaipaavan. Eikö mahdollisuuksia sitten tunneta? Jostakin tuo kansallinen hidas omaksuminen kielii.

Meillä on myös (PKAMK / TIetojenkäsittelyn ko.) lähdetty uittamaan sisälle tuota mobiilisti mahdollistuvaa luentojen seuraamista, osallistumista ja myös vuorovaikutteisempaa toimintaa. Tarkoitus olisi, että se olisi - ei satunnainen optio - vaan osa perusratkaisuja. Toivottavasti etenkin korkeakoulusektori puhaltaa tässä mobiilioppimisen teemassa yhteiseen hiileen - ainakin me olemme avoimia yhteistyöhön.

(Entisenä) Nokia-maana ollaan kyllä melko kummallisessa tilanteessa: hyödyntäminen todella vähäistä, vaikka ao. tekniikkaa tarjolla kaupanhyllyllä. Mobiilioppimisessakin yleensä käytössä on jokin erityinen viipale (ok, tämä on tutkimuksen kannalta relevanttiakin joskus) - kokonaisuuksien ymmärrys ja sitä tukevat konseptit - missä? Käsittelen itse tätä mm. eilisessä blogi-postauksessa - kommentit ja keskustelu on toki enemmän kuin toivottavaa.

Tuo harjoittelun ohjaus mobiilisti on varmasti erittäin hyvä "kenttätesti" (opiskelijat hajautuneena paljon, liikkuvuus todenäk. suuri, jne.). Toisaalta, mobiili toiminta sopisi varmasti ohjauksen koko kenttään mainiosti, nyt vain henkilökunnan (ja tietysti osan opiskelijoista) käytössä olevat päätelaitteet kaipaisivat nuorennusleikkauksen monimediaista ja yhteisöllistä viestintää paremmin tukevaksi.

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot