Mikä on olennaista sosiaalisessa mediassa vuonna 2017?

Suomi-neito täyttää vuonna 2017 sata vuotta, jos sattuu olemaan hengissä. Vuonna 1993 OPM - edellisen laman säikähdyttämänä - käynnisti kansallisen sivistysbarometrin, jota on jaksottaisesti päivitetty viime vuoteen asti. Barometria uudistetaan tänä vuonna ja mukaan on tyrkyllä myös sosiaalinen media. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaan barometriin osallistumalla tähän ennakkotyönä tehtävään delfoi-prosessiin.

Tämä yhden kierroksen Delfoi -kysely pohjustaa barometria sosiaalisen median osalta. Mukaan kutsutaan kiinnostuneita asiantuntijoita Sometu- ja eDelfoi-verkostojen piiristä. Sosiaalista mediaa tarkastellaan kyselyssä kolmen pääteeman kautta: tekeminen, rakenne ja identiteetti. Pyrkimyksenä on tunkeutua ilmiön konepellin alle pitemmällä kuin vain 1-3 vuoden perspektiivillä.

Ota siis asteikolla kantaa ja perustele valintojasi! Vastaukset ovat reaaliaikaisesti näkyvissä heti vastaamisen jälkeen ja voit muokata ja muuttaa vastaustasi milloin tahansa. Kyselyn välituloksia tarkastellaan seuraavan kerran ylijohtaja Sakari Karjalaisen johtamassa barometrityöyhmässa torstaina 11.6.

Asteikolla kysytään arviota siitä, kuinka tärkeitä alustavat sosiaalisen median ominaisuudet ovat vuonna 2017? Ehdota tarvittaessa myös sosiaalisen median aikaa kestäviä avainpiirteitä.

Kyselyyn pääset tällä linkillä. Rekisteröidy käyttäjäksi kyselyyn ensimmäisellä kerralla. Pääset vastaamaan välittömästi rekisteröitymisen jälkeen. Kyselypalvelu lähettää myös luomasi tunnukset sähköpostiisi.

Katselukerrat: 51

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Timo Rainio 10. kesäkuu 2009 21:33
Vuonna 2001 ja ihan varmasti 1993 kaikki verkkojutut oli kertaluokkaa enemmän teknisten kysymysten kanssa taistelua. Weppiyhteyttä ei asennettu ihan vaan kytkemällä verkkopiuha koneen kylkeen. Nyt asennetaan. Mutta ei silloin myöskään ollut sitä infoähky, joka nyt hiukan vaivaa kun ei kerkiä perehtymään siihen kaikkeen kivaan mitä tarjolla olisi.

Jospa 2017 tämä tämän hetken infoähky olisi korvautunut jollain uudella haasteella - ja mikähän se sitten olisikaan ?
Kommentoinut Helge Keitel 9. kesäkuu 2009 10:42
2017 on kahdeksan vuoden päässä. Miltä SoMe näytti 2001? Blogeista ei puhuttu, mutta mesettäminen onnistui ja kameraakin pystyi käyttämään jos oli tupla ISDN. IRC korvasi qaikut ja twitterit. Nettisivujen interaktivisuus oli vähäisempää, mutta verkkokalenterit olivat käteviä. Podcasteja ei juurikaan ollut, mutta musiikkia jaettiin verkossa sekä elokuvia. CD-ROMilla oli tärkeä rooli, nyt niitä on kaapit pullollaan.

Web 2.0 taisi putkahtaa laajempaan tietoisuuteen 2004. Googlea käytettiin yleisesti 2001. Applen vehkeitä käytettiin mainostoimistoissa. iPod taisi tulla 2001. Alkuperäinen iPod julkaistiin lokakuussa 2001 5 gigatavun versiona. Kymmenen gigatavun versio julkaistiin maaliskuussa 2002 ja 20 gigatavun saman vuoden heinäkuussa.

Aluksi iPod oli vain Macintosh-yhteensopiva, mutta vuoden 2002 puolivälissä Apple Computer alkoi myydä myös Windows-yhteensopivaa versiota, samaan aikaan kun iPodin toinen sukupolvi tuotiin markkinoille. Tässä versiossa iPodin sisäinen kiintolevy oli alustettu FAT32-muotoon, HFS+-muodon sijaan.

Nokia oli voimissaan, mutta kompuroi sekin dotcom kriisin aikana.

Ehkä SoMe on entistä kätevämpää, mobiilimpaa ja jokapaikan touhua tulevaisuudessa. Video ja kuvaa tulee joka paikasta. Yritykset avautuvat ja tuotesijoittelun sijasta näemme organisaatioplacementtiä, kun kaikki yrittävät kertoa, että olen olemassa, osaan... Siirrytäänkö henkilökohtaisesti kohti yhteisöllisyyttä?

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot