ITK'09 on Suomen suurin tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön konferenssi. Tänä vuonna tapahtumassa oli konferenssivieraita yli 1500 yhdeksästä eri maasta. Ohjelma rakentui erilaisten tahtotilojen ilmaisuista foorumeilla, teemaseminaareissa, avoimet sisällöt -torilla, workshopeissa ja näyttelyosastolla.

Osallistuin keskiviikkona 22.4.2009 Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry:n järjestämälle Second Lifen peruskäyttö ja opetusvälineitä workshoppiin Hämeen ammattikorkeakoululla Visamäki-Kampuksen C-rakennuksessa. Osallistuminen edellytti, että osallistujat olivat etukäteen luoneet avatarin itselleen, joten oma Second Life -avatar syntyi 26.3. nimellä Pauliina Paolino. Kävin muutamia kertoja opettelemassa etukäteen liikkumista, lentämistä, teleporttausta ja ulkomuodon muuttamista. Workshop antoi hyvät eväät Second Lifen peruskäyttöön ja käytännön esimerkkejä opetusvälineistä. Kurssin jälkeen siirryin Hotelli Rantasipi Aulangon tiloihin. Olin mukana somistajan tehtävissä messuosaston rakentamiseen. Ilmapallojen painoina toimivien kivipussien ja tiilien somistaminen oranssilla kankaalla sekä ilmapallojen kuljettaminen oikeisiin paikkoihin oli tehtäväni ; )

Torstaina 23.4. ja perjantaina 24.4. meillä oli Suomen eOppimiskeskuksen osastolla sisäänkäynnin jälkeen yläaulassa 3. kerroksessa Sometun Second Life -piste, jossa messuvieraat pääsivät juttelemaan avatarin eli minun kanssa ; ) Kuulijasta riippuen joko itse näytin Second Life -toimintaa tai henkilö itse kokeili avatar-hahmoni avulla Second Lifessa liikkumista. Samalla toimin sisäänheittäjänä 1. kerroksen Sometun nakkikioskille. Väkeä kävi mukavasti molemmilla osastoilla ja välillä nakkikioskilla ihan tungokseen asti.

Olin pukeutunut aiemmin keikkavaatteiksi hankittuihin Ivo Nikkolon suunnittelemaan pitkään mustaan tekonahkahameeseen, jungbluth-merkkiseen mustaan avokaulaiseen tekoturkiskorsettitakkiin ja mustiin nahkasaapikkaisiin. Oma Second Life -avatar on tällä hetkellä pukeutunut valkoisiin housuihin ja valkoiseen avokaulaiseen puseroon, joten olin oikeassa elämässä enemmän avatarmaisempi ; ) Joskus voi toimia näinkin päin, että virtuaalihahmo on tavanomaisempi.

Jokainen kohtaaminen Sometun Second Life-pisteessä ja Sometun nakkikioskilla oli erilainen. Useita kertoja kävi niin, että henkilö ei ollut aiemmin käynyt tai edes kuullut Second Lifesta. Toisilla oli isompi kynnys lähestyä uusia asioita, kun toiset saattoivat heittäytyä täysillä mukaan.

Tapasin uusia ihmisiä, verkostoiduin ja koin iloisia yllätyksiä, kun kohtasin henkilöitä blogimaailmasta, mm. Anne Rongas ja Irmeli Pietilä. Tunsin olevani kaltaisteni ja vertaisteni joukossa, se oli ihanaa!

Mottoni on, että rakastan nappuloita, kenttiä ja valikoita, haluan oppia niiden käytön ja sen jälkeen opettaa muita niiden käyttämisessä. Sain toteuttaa omaa mottoni käytännössä koko ITK'09 konferenssin ajan. Pelkkä olemukseni huokui Second Life-elämää, joten ihmiset kiinnostuivat ja useat tulivat juttelemaan sekä tutustumaan Second Life -virtuaalimaailmaan. Paljon on vielä oppimista, mutta nyt minulla on hyvät edellytykset jatko-opiskeluun Second Lifen suhteen.

Päätin myös, että kerään Sometun profiilisivulleni omat sosiaalisen median palveluni yhteen paikkaan, jotta pysyn perässä kaikista käyttämistä välineistäni.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille, toivottavasti nähdään taas pian jossain tapahtumassa!

Katselukerrat: 54

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Tuomo Turja 30. huhtikuu 2009 14:10
Hauska raportti itk:sta ja hauska idea esillä olosta itk:ssa. Tuotti hyviä fiiliksiä myös ympäristöön! Hyvä idea tuo palvelujen kerääminen yhteen paikkaan!

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot