NoviCraftista vuoden paras e-oppimisratkaisu – hyötypeli tiimiyttää ja vie mukanaan
Suomen eOppimiskeskuksen järjestämän eEemeli 2009-laatukilpailun voittaja julkistettiin Hämeenlinnassa ITK’09 – konferenssin yhteydessä järjestetyssä eEemeli-gaalaillassa keskiviikkona 22.4.2009. Kahdeksatta kertaa järjestetyn kilpailun teemana oli ”Paras Ratkaisu”. Vuoden parhaaksi e-oppimisratkaisuksi valittiin TeamingStream Oy:n tiimiytymis- ja johtamispeli NoviCraft, jota pelataan moninpelattavassa 3D-ympäristössä. Voittajatuote palkittiin 3 000 eurolla sekä eEemeli-patsaalla. Kunniamaininnalla ja 2 000 euron palkinnolla kilpailussa palkittiin Virtua Education Oy:n internet-pohjainen valmennuskurssien oppimisympäristö Virtua.fi.

TeamingStream Oy:n NoviCraft on eEemeli 2009 -kilpailun voittaja:

NoviCraft on 3D-peliteknologiaan perustuva mukaansatempaava oppimisympäristö. Tuote on kehitetty johtamis-, tiimityöskentely-, yhteistyö-, ja vuorovaikutustaitojen harjoittelua varten. NoviCraftia voi samanaikaisesti pelata 3-7 henkilöä, jotka joutuvat ratkomaan ongelmatehtäviä oppimiseen luodussa peliympäristössä. Yhdessä tapahtuva ongelmanratkaisu ja siihen liittyvä kommunikointi sekä vuorovaikutus pelaajien kesken on olennainen osa oppimisprosessia. Pelin jälkeinen reflektointi ja palautekeskustelu valmentajan / konsultin kanssa tuottaa itse oivaltamisen kautta syväoppimista, ja jättää osallistujalle pysyvän muistijäljen.

Arviointiraadin kommentit voittaneesta tuotteesta: ”NoviCraft on innovatiivinen ryhmän yhteistoimintaa kehittävää hyötypeli. Sen pelaaminen on haastavaa, hauskaa ja vie mukanaan. Tiiminä on helppo toimia ja yhteinen onnistumisen tunne palkitsee.”
Lisäksi Hämeen Digibusiness-klusteriohjelma/ SomBiz–hanke myönsi kannustuksena nuorelle kasvuyritykselle yhteistoiminnallisen virtuaalisen hyötypelin kehittämiseen ja liiketoiminnan kansainvälistymisen tukemiseen yrityskehityspalveluja.


KUNNIAMAININTA

Virtua Education Oy – Virtua.fi

Virtua.fi on verkkovalmennuksen edelläkävijä Suomessa, jonka kehittämän Internet-pohjaisen oppimisympäristön myötä täysipainoiset valmennuskurssit ovat ensimmäistä kertaa saatavilla kaikkialla Suomessa. Virtuan kursseilla on mahdollista opiskella ajasta ja paikasta riippumatta oppimisympäristössä, jonka etuja ovat helppokäyttöisyys, opetusvideoiden ja harjoitusten rajaton kerrattavuus sekä yhteisöllisyys. Alan liiketoimintalogiikan uudelleenajattelun kautta Virtua.fi pystyy tarjoamaan asiakkailleen täysin uusia hyötyjä ja tehokasta valmennusta edulliseen hintaan.

Arviointiraadin kommentit: ”Laajasisältöiset kurssit antavat tasa-arvoisen mahdollisuuden valmentautua yliopisto-opintoihin eri puolilta Suomea. Kurssilaisten oma yhteisö lisää verkon mahdollistamaa vertaistukea. Tuote tulee tarpeeseen ja löytää varmasti kohderyhmänsä. Konsepti on laajennettavissa helposti muuallekin kuin pääsykoevalmennukseen. Virtua.fi luo uutta toimintakulttuuria pääsykokeisiin valmentautumiseen.”


ARVIOINTIRAATI
Kilpailun arviointiraati muodostui yritysten ja julkisen sektorin e-oppimisen, pedagogiikan ja koulutuksen asiantuntijoista. Arviointiraadin puheenjohtajana toimi kansanedustaja Jyrki J.J. Kasvi. Raati arvioi töiden pedagogista ja teknistä käytettävyyttä, kaupallista hyödynnettävyyttä, skaalautuvuutta eri oppijoille, vuorovaikutteisuutta, elämyksellisyyttä, yhteiskunnallista vaikuttavuutta, ja käyttöikää. Erityisesti painotettiin tuotteiden innovatiivisuutta.

Arviointiraadin jäsenet
Arviointiraadin puheenjohtaja: Jyrki J.J. Kasvi, kansanedustaja (vihr.) ja tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja
Tove Fagerström, eLearning consultant, Nordea Oyj
Tiina Front-Tammivirta, ohjelmapäällikkö, Teknologiakeskus Innopark Oy/Hämeen osaamiskeskus/Digibusiness – klusteriohjelma
Kimmo Kajaste, maakuntaneuvos, yhteiskuntasuhdepäällikkö, Suomen Kuntaliitto
Mika Kantola, toimitusjohtaja, Seutukeskus Oy Häme
Sami M. Leppänen, Head of Devices Learning Solutions Nokia Oyj
Marianna Nieminen, ohjelmajohtaja, Microsoft
Jorma Saarinen, tutkijayliopettaja, Hämeen Ammattikorkeakoulu
Robert Serén, toiminnanjohtaja, Tietotekniikan liitto ry
Tarmo Toikkanen, tutkija, Taideteollinen korkeakoulu/ Medialaboratorio
Jarmo Viteli, johtaja, TaY Hypermedialaboratorio/Hämeen kesäyliopisto
Leena Vainio, Suomen eOppimiskeskus ry puheenjohtaja ja tutkimus- ja kehittämispäällikkö, Hämeen Ammattikorkeakoulu

Suomen eOppimiskeskuksen yhteistyökumppaneina kilpailun toteutuksessa ovat
Microsoft Oyj, Nordea Pankki Suomi Oyj, Nokia Oyj, Teknologiateollisuus ry, Tietotekniikan Liitto ry, Teknologiakeskus Innopark Oy/Hämeen osaamiskeskus/Digibusiness – klusteriohjelma, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeenlinnan kaupunki.

Suomen eOppimiskeskuksen verkkopalvelussa - www.eoppimiskeskus.fi – on eEemeli-kilpailun gaalaillan kuvamateriaali käytettävissä ja ladattavissa to 23.4. alkaen. Lisäksi verkkopalvelussa on mahdollisuus tutustua kilpailun finalistituotteisiin (6 kpl), joista on koostettu videoklipit.

Katselukerrat: 46

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot