Asuin joskus kauan sitten vuokralla asunnossa, jonka omistaja piti siinä pimeää retkeilymajaa. Koskaan en töistä kotiin tullessa voinut tietää, keitä on paikalla. Oli joka kerta jännittävää nähdä, onko tullut uusia ihmisiä. Mitä kieliä olkkarissa tänään puhutaan. Onkohan musiikki-ihmisiä paikalla ja soikohan tänä iltana piano. Keitä keittiössä on ja minkämaalaista ruokaa siellä tehdään. Mitähän viikonlopuksi on suunnitteilla, lähdetäänkö porukalla valloittamaan joku uusi paikka.

Ihmisiä tuli ja meni, kohtaamisia ja pysähtymisiä tapahtui. Ihmiset tulivat kuka mistäkin ja olivat menossa kuka minnekin, mutta yhteistä kaikille oli reissu ja seikkailumieli. Rohkeuttakaan ei reppuselkäporukalta puuttunut. Eikä halua oppia uutta. Myös sekä huolenaiheet että ilonaiheet olivat monesti yhteisiä.

Välillä minä halusin ja jaksoin tutustua kaikkiin. Kävin heidän kanssaan iltaisin ulkona ja vapaapäivinä pidemmillä retkillä. Opetin heille sekä omaa kieltäni että maan kieltä ja opettelin itse heidän kieliään. Annoin itsestäni ja sain samalla mitalla tai paljon enemmän takaisin. Välillä taas oli päiviä, jolloin en jaksanut tutustua keneenkään paremmin. Mukava oli silti seurailla mitä tapahtuu ja kuunnella puheensorinaa vähän sivummalta. Oli mukavaa, kun talossa oli elämää. Ja vaikken itse ihan joka kerta ollutkaan tapahtumien keskipisteessä, oli hienoa nähdä miten ihmiset auttoivat toisiaan reppureissulaisten arkisissa asioissa ja oppivat toisiltaan.

Sometussa on vähän sama fiilis kuin tuossa retkeilymajakodissani. Täällä on vähän niin kuin kotonaan, vaikkei ihan kuitenkaan. Kun täällä piipahtaa kesken työpäivän tai näin illan hämärissä, niin aina on jotakin uutta meneillään. Uusi keskustelunavaus, uusi ryhmä, uusia kuvia, uusia kommentteja, uusia tapahtumia, uusia suunnitelmia, uusia ihmisiä. Joskus heittäydyn satasella mukaan ja joskus jään sivummalta seurailemaan. Otan ehkä viinilasin seurakseni, luen keskusteluketjuja, heitän ehkä jonkun kommentin, ehkä en. Mukavaa on silti ollut joka kerta täällä aikaa viettäessäni. Kertaakaan en ole täältä tyhjin käsin lähtenyt. Ihmisten energisyys ja into tarttuu ja kantaa monessa muussakin tekemisessäni, vaikken siitä aina muista ja älyä innostajia kiittääkään.

Katselukerrat: 2

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Tuomo Turja 10. toukokuu 2009 17:18
Reppureissaajana ja riippumattomien hostellien kiertäjänä minun mieltäni lämmitti tuo vertauksesi. Matkanteko on toisiile määrätietoista ja tartkkaan suunniteltua, toisille sattumanvaraisempaa ja aikataulultaan väljää. Kohdatessaan erilaiset matkaajat voivat tyädentää toistensa havaintoja ja kokemuksia. Tätähän se sosiaalisessa mediassakin on.

Mukaan mahtuu myös erilaisia kausia elämässä. Välillä painetaan täysillä, välillä pysähdytään seuraamaan, mitä toiset tekevät ja joskus ollaan ihan erakkona tai evakkona, signaalien tao kutsujen ulottumattomissa.
Kommentoinut Sanna Brauer 29. huhtikuu 2009 22:35
Viinilasi seurana seuraamassa bloggailua :) Hyvä kuvaus Taru!

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot