Tervetuloa osallistumaan ensimmäiseen Sometun flash mob -kokeiluun. Tarkoituksena on tehdä ennalta sovittu juttu sovittuna ajankohtana. Perinteisesti, jos sellaisesta voidaan puhua flash mobin kohdalla, tämä on tarkoittanut kokoontumista johonkin paikkaan ja yhteisen manooverin suorittamista. Tehdään me tämä hieman eri tavalla. Tehdään saman viikonlopun aikana yhteinen tehtävä ja kootaan tulokset yhteen ja samaan paikkaan.

Ajatuksena on käydä ottamassa kuva jostakin mikä puhuttelee sinua todella. Se voi olla kuva objektista (vaikkapa puusta, muistomerkistä, kivestä, rakennuksesta jne.), paikasta (esimerkiksi katu, tori, metsä, piha jne.) tai tapahtumasta (esim. markkinat, lavatanssit, talkoot, peli, ottelu, leikki jne). Julkaise ottamasi kuva Flickr-palvelussa (http://www.flickr.com). Kirjoita lyhyt kuvaus otoksestasi sekä liitä siihen tagi sometumob.

Tehtävä tulee suorittaa viikonlopun 22.-23.3.2008 aikana. Avaan tänne sivustolle oman koostekanavan tuotoksillemme. Tarkastellaan porukalla saatuja tuloksia täällä Ningissä sekä 28.3. pidettävässä seuraavassa tapaamisessa.

Ole hyvä ja kuittaa tämä viesti omalla kommentilla tämän viestin alle, jos lähdet mukaan. Samalla saadaan seurata millainen joukko saadaan kasaan.

Jos sinulla on ongelmia Flickrin käytössä, voit kysellä siihenkin ohjeita esittämällä kysymyksesi suoraan tähän blogimerkintään.

Ville Venäläinen

Katselukerrat: 108

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Anne Rongas 16. marraskuu 2012 18:02

Sometun alkuhistoriaan kuuluu tämä tempaus: kuvataan pääsiäisen aikana omasta lähiympäristöstä jokin puhutteleva kohde ja jaetaan se. Kooste pyöri tämän Ningin etusivulla. Nyt se löytyy edelleen Flickr-palvelusta.

Kommentoinut Heli Nurmi 28. maaliskuu 2008 22:58
Ei ole minunkaan kuva siirtynyt...
Kommentoinut Riikka Palmu 28. maaliskuu 2008 18:51
Ja mä vaan edelleen odottelen niitten mun kuvien ilmestymistä Flickriin...
Kommentoinut Henriikka Vartiainen 26. maaliskuu 2008 07:32
Anne Rongas sanoi: "...olisi voinut kyllä kuvata myös törkeimmän näkymän omassa lähiympäristössä, maisemarikoksen, ympäristöhäiriön tai jotain sellaista" - tässä olisi varsin mielenkiintoinen ja puhutteleva aihe vastaaviin kokeiluihin
Kommentoinut Tuomo Turja 26. maaliskuu 2008 01:10
Anne Rongas sanoi: "Kansalaismedian näkökulmasta olisi voinut kyllä kuvata myös törkeimmän näkymän omassa lähiympäristössä, maisemarikoksen, ympäristöhäiriön tai jotain sellaista."
Itse asiassa, pääsiäiskokot ovat ympäristörikoksia. Tietäisittepä, mikä smog täällä vallitsi lauantai-iltana ja -yönä - jopa seuraavana päivänäkin. Nokipäästöt ovat melkoiset, koska palaminen on aika hallitsematonta avotulella. Ylen ympäristöuutiset muistuttivat, kuin sattumalta, seuraavana päivänä noen merkityksestä ilmastonmuutoksessa: http://www.yle.fi/uutiset/ymparisto/oikea/id86031.html
Risto Isomäki käsitteli samaa asiaa jo viime syksynä hesarin Pallo hallussa? -blogissaan.
No, ympäristörikokset sopivat pohjalaisuuden pimeyden sydämeen hyvin.
Kommentoinut Anne Rongas 25. maaliskuu 2008 22:48
Joo ja tuo on jännä, kun ne kuvat tulevat kuvausjärjestyksessä eli niitä ilmestyy nyt sitten jo näkyvissä olleitten väliin. Huudelkaa vaikka hep aina, kun tulee lisää kuvia.

Olen miettinyt näitten kuvien kautta mm. sitä, miten kuvilla ihminen näkyy itse, vaikka ei olekkaan kuvassa (Helge oli poikkeus joukosta, yleensä kuvaaja on kameran takana). Ihan kuin menisi vähäksi aikaa toisen silmien taa (Being John Malkovich on tullut jännästi mieleen). Kurkkiminen yksityisyyteen ja toisten päästäminen omaan yksityisyyteen. Tietenkin valikoituun ja rajattuun. Arvostusten välittäminen, selostuksissa puhutaan paljon, ehkä tehtävänannon mukaankin, arvostuksista. Kansalaismedian näkökulmasta olisi voinut kyllä kuvata myös törkeimmän näkymän omassa lähiympäristössä, maisemarikoksen, ympäristöhäiriön tai jotain sellaista.

Hauskaa on myös ollut se, miten aktiivisesti ihmiset ovat kommentoineet kuvia ja miten innoissaan ollaan odoteltu omien tai uusien kuvien ilmestymistä tänne.
Kommentoinut Minna Artimo 25. maaliskuu 2008 22:36
Kävin äsken tutkimassa ja kommentoimassa kuvia, ja siinä yhtä-äkkiä omatkin kuvani ilmestyivät koontisivulle. Voisiko Flickr-aktiivisuudella olla jotain tekemistä kuvien ilmestymisen kanssa?
Kommentoinut Minna Artimo 25. maaliskuu 2008 21:45
Minunkaan kuvani eivät näy, vaikka mainittu 48 tuntia on jo mennyt, joten pääsette katsomaan niitä tästä.
Kommentoinut Timo Rainio 24. maaliskuu 2008 23:22
Taisi vaivata flickrin uuskäyttäjän vaiva minunkin kuvia, mutta ne siis näyttivät tältä
Kommentoinut Anne Rongas 24. maaliskuu 2008 21:57
Hei ihmeessä mukaan vaan. Kun oli hajautusta paikan suhteen, niin mobiiliwebin tyyliin myös ajan suhteen!

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot