Markkinointiviestinnän viikko 2010: muistiinpanot Jungnerin esityksestä 27.10.2010

Muistiinpanoista seminaareissa on hyötyä vähintään silloin, kun on nopeat sormet ja kymmensormijärjestelmä. Yhdistetään yhtälöön vielä Markkinointiviestinnän viikko ja Twitter. Satuin iltapäivällä huomaamaan @jjmajavan tweetin, missä hän kyseli Mikael Jungnerin MVV-esityksen materiaalien perään ja kerroin tehneeni tästä muistiinpanot. Myöhemmin tweetit nähnyt @ordinare pyysi bloggamaan asiasta, jotta moni muukin täpötäyden salin ulkopuolelle jäänyt pääsisi käsiksi joidenkin mielestä jopa koko seminaarin parhaaseen esitykseen.

Itse en ehtinyt tänä vuonna Mvv:hen paikalle kuin pyörähtämään ammattijärjestöni Viesti Ry:n ständille ja kuuntelemaan Mikael Jungnerin esityksen aiheesta "Miten sosiaalisella medialla vaikutetaan?". Näin ollen olen huono arvostelemaan esitystä MVV:n parhausasteikolla, mutta tyytyväisenä salista kuitenkin poistuin.

Hetkeä ennen Jungnerin esitystä lounasseurani muistutti demarien puoluesihteerin powerpointittomasta tavasta esiintyä, joten onneksi laukustani löytyi yhdeksi parhaista ostoksistani osoittautunut Macbook Air ja akkuakin siinä oli juuri sen verran, että sain naputeltua ylös esityksen parhaat palat - niin hyvin kuin vain pystyin. Alla pari sivua liitteenä siis
wordin muodossa, olkaa hyvät!

Ja mitä bloggaamiseen tulee: ihan oikean blogin aloittaminen on ollut todo-listallani jo jonkin aikaa, mutta projektin eteen ajoi kuitenkin Viestintä-Pirittan nettisivujen avaaminen. Ylpeänä saatoinkin juuri eilen seurata sivujeni valmistumista ja julkaisua osoitteeseen www.viestintapiritta.com. Ihan oikeat ensimmäiset omat nettisivut, joten täytyy sanoa, että siinäkin oli jo jännitystä kerrakseen. Siihen päälle sitten tämä kaikkien aikojen ensimmäinen virallinen blogikirjoitukseni, niin johan tässä on viikolle uusia verkkokokemuksia kerrakseen.

Joka tapauksessa: kiitos Twitterin ja aktiivisten tweettaajien, saatoin seurata koko Markkinointiviestinnän viikon tapahtumat ja esitykset tasaisesti läpi sekä poimia parhaita paloja ajatuksia herättämään. Tässä siis kiinnostuneille oma kiitokseni vaihtokauppana. Vaikka tunnen teistä tweettaajista vain murto-osan, jaan mielelläni muistiinpanoni, sillä siihenhän tämä homma perustuu!

Nähdään taas Twitterissä ja muilla kanavilla!

MVV10Miten_sosiaalisella_medialla_voi_vaikuttaa_Jungner271010.doc

Katselukerrat: 60

Kommentti

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

Kommentoinut Jussi Linkola 15. marraskuu 2010 10:06
Itseasiassa kun nyt kokeilin, niin näitä blogikommentteja ei edes muokata... Piritta voi varmasti poistaa kommentin(?).
Kommentoinut Jussi Linkola 15. marraskuu 2010 10:04
Marita: kommentoijalla taitaa olla sellainen 15 minuutin katumisaika, minkä aikana kommenttia voi muokata, mutta ei enää sen jälkeen. Luulen, että vain ylläpitäjän oikeuksilla varustettu käyttäjä voi poistaa virheellisen kommenttisi.
Kommentoinut Marita Råman 14. marraskuu 2010 23:16
Apua, miten kommentin saa deletoitua? Teksti vilahti julki ennen kuin korjasin virheet.
Kamppisen essee on: Kulttuurintutkimuksen tulevaisuus - ei hyvältä näytä. Olen ollut hänen luennoillaan, mies vihaa tyhmyyttä.
Kommentoinut Marita Råman 14. marraskuu 2010 23:01
> Meemit
Meemien merkitys: meemit ovat sitä, miten ajatukset ja asiat jatkuvat, vaikka ihmiset vaihtuvat ja vuodet kuluvat, tarinat jäävät
Some ja meemit --> miten ihmisiin vaikutetaan, miten nämä vaikuttuvat ja miten toimivat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa

Koska olen tehnyt sellaisen omituisuuden kuin "meemikaava", niin en malta olla kommentoimatta. Isänpäiväaterioista pökertyneenä käsiini osui kognitio etc. -tieteilijä Matti Kamppisen pisteliäs, mutta aina yhtä terävä analyysi meemien käyttökelpoisuudesta. Hän lopettaa artikkelinsa sanoihin: "Kuvailusta koostuva keskinkertainen tutkimus, varsinkin silloin kun se on liittouotunut kansallisten ja paikallisten intressien kanssa, on väkivahva meemi, joka ei välitä järjenkäytöstä tai totuudesta niin kauan kuin tarjolla on heikkoja mieliä, joita infektoida."

Ennen tätä murskalausuntaa Matti Kamppinen toteaa meemien olevan 1) replikaattoreita (monistuvia), 2) muuntelevia ja 3) valikoidusti sopeutuvia eli tällä areenallaa tutummin sanottuna on valtitava sanansa kontekstin ja kuulijakunnan mukaan.
Lähde: Tieteessä tapahtuu 6-1999, ss. 7-11. Kulttuurintutkimuksen tulevaisuus - ei yvältä näytä.
PS Uotahan Matti , minä sulle vielä subsumptiot selitän.
Kommentoinut Piritta Seppälä 29. lokakuu 2010 19:56
Kiitos positiivisista henkäyksistä kommenttikenttään, Pauliina ja Jussi :)
Kommentoinut Pauliina Mäkelä 29. lokakuu 2010 15:39
Lämmin kiitos @Piritta tästä rapoilusta!

Nähdään Otavan Opistolla SoMe AVAT -opiskeluiden merkeissä marraskuun pajassa 19.-20.11. Mikkelissä!
Kommentoinut Jussi Linkola 28. lokakuu 2010 22:43
hyvä hyvä! :)

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot