Pertti Krankkala
  • Mies
  • Nivala
  • Suomi
Jaa Facebookissa Jaa
  • Blogiartikkelit
  • Keskustelut
  • Tapahtumat
  • Ryhmät (2)

Pertti Krankkala:n ystävät

  • -aki
  • Titi Tamminen
  • Anne Rongas

Pertti Krankkala:n ryhmät

 

Pertti Krankkala:n sivu

Profiilitiedot

Mielenkiinnon kohteet sosiaalisessa mediassa:
Miten sosiaalista mediaa voidaan käyttää ammattiopetuksessa?
Kuka olet?
Lehtori, verkko-opetuksen koordinaattori

Kommenttitaulu (6 kommenttia)

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

24. syyskuu 2008 kello 13:26 Anne Rongas sanoi...
Moi Pertti, perustin nyt erityisen ryhmän jossa pohtia mobiilin ohjaamisen kysymyksiä ja mobiilia pedagogiikkaa. Referoin alla esittämiäsi jo sinne keskustelunavaukseksi. Kiitos sinulle siemenajatuksista!
22. syyskuu 2008 kello 11:07 Anne Rongas sanoi...
Tämä on tavattoman hyvä keskustelu. Vien sen ammatillisen pedagogiikan ryhmään ja laitan sinulle linkin. Tämä keskustelu on nimittäin nyt kyllä avoimesti, mutta vain meidän kahden välillä. Osut kysymyksilläsi ytimeen tai ytimiin paremminkin. Kuten aina!
22. syyskuu 2008 kello 07:08 Pertti Krankkala sanoi...
Tosiaan, varmasti täydentävät. Ongelmaksi muodostuu monien ympäristöjen hallinta, tai onko se nykyään mikään ongelma, koska käytetäänhän esim. rakennuksilla useampia työvälineitä kuin ennen. Nyt vain ei ole selvää kuvaa siitä, mihin käytetään mitäkin tai mihin kannattaa käyttää mitäkin. On hyvä, että kokeillaan kaikkien ympäristöjen käyttöä. Kuitenkin kokemuksien myötä täytyisi pystyä hahmottamaan, mitä kannattaa käyttää mihinkin. Aivan samoin, kuin ammattimiehet, kokeilevat eri työvälineitä ja sen myötä sitten valitsevat työhönsä sopivat välineet, millä homma onnistuu hyvin. Miten opetuspuolella, pohditaanko tarpeeksi sitä, että millä työvälineellä opitaan hyvin, millä ympäristöllä työ onnistuu hyvin ja nopeasti, mitä ympäristöä kannattaa käyttää mihinkin. Koulun organisaatiotasolla ajatellaan, miten oppilasryhmiä hallitaan, miten arvosanoja talletetaan. Kuuluuko oppimisalusta tähän kategoriaan. Kuuluuko avoimet tähän. Hallintajärjestelmät tarvitaan ja ne jollain tavalla pelaavat. Onko oppimisjärjestelmät hallintajärjestelmiä vai oppimisjärjestelmiä. Eiko opettaja voi seurata monia oppimisjärjestelmiä ja sen perusteella sitten muodostaa käsityksen opiskelijoita hallintajärjestelmään. Hallintajärjestelmä muutenkin ikävä sana. Opettaja on entistä enemmän eräänlainen linkki näiden järjestelmien välillä. Avoimista järjestelmistä ei tipu itsestään tieto ja käsitys oppimistuloksista hallintajärjestelmään. Kuinka innokkaasti ylläpitäjät ja opettajat ovat kannustamassa avoimien järjestelmien käyttöön. Ajatellaanko, että on parempi pitää hommat omissa ympyröissä. Mikä näkemys Sinulla on asiasta?
16. syyskuu 2008 kello 14:54 Anne Rongas sanoi...
Miksi ylipäätään on vielä käytössä ylläpitäjäkohtaisia välineitä?

Sinulla on aina hyviä kysymyksiä! Jäin tätä miettimään... olen näihin saakka mieltänyt niin, että eri ympäristöt täydentävät toisiaan. Sosiaalisen median ja avoimen verkon välineillä, paikoilla ja verkostoilla voidaan toteuttaa jotain, mikä oppimisalustoilla ei muutoin onnistu. Mutta toisaalta oppimisalustoilla on puolensa, esimerkiksi kaikkea ei voi jakaa avoimesti verkossa, ryhmien hallinta voi karata käsistä jne.

Merkittävä puute oppimisalustoissa on se, että suhde katkeaa, kun koulu loppuu. Ihan kuin joku veisi opiskelun aikana vaivalla kokoamani kansiot.
15. syyskuu 2008 kello 22:33 Anne Rongas sanoi...
Älä ota paineita, jos ei tämä Ning-verkostoitumispaikka heti avaudu. Perästä kuuluu sano RauTalanKa :-)
15. syyskuu 2008 kello 15:00 Pertti Krankkala sanoi...
Mitä sosiaalinen media kokonaisuudessaan tarkoittaa? On kehitetty lukuisia erilaisia ympäristöjä, joihin on ympätty erilaisia sos. ylläpidon vempaimia. Oppilaitosten oppimisalustat ovat mm. tällaisia, liitetään kuvia, keskustellaan, kehitellään yhdessä, on ryhmiä jne. Näihin vaaditaan ylläpitäjän tunnukset ja salasanat, siis se rajoittaa. Tarvitseeko ylipäätään enää ajatella, että on jotain oppilaitoksia, jotka muodostavat oppimisverkoston ja tarvitsevat ns. oman oppimisalustan. Eikö näitä välineitä voida käyttää. Miksi ylipäätään on vielä käytössä ylläpitäjäkohtaisia välineitä?
 
 
 

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot