Irmeli Pietilä
 • Nainen
 • Espoo
 • Suomi
Jaa Facebookissa Jaa

Irmeli Pietilä:n ystävät

 • Kai Heikkilä
 • Katja Koppinen
 • Riitta Suominen
 • Ari Haasio
 • Jukka Siltanen
 • Katri Koistinen
 • Irma Syrén
 • Georges/Jorgito Arado
 • Pauliina Mäkelä
 • Virve Vainiala
 • Hanna Ilola
 • esa a. luukkainen
 • Eija Kalliala
 • Riitta Liski
 • Päivi Svärd / Paivi Shippe

Irmeli Pietilä:n ryhmät

 

Irmeli Pietilä:n sivu

Profiilitiedot

Mielenkiinnon kohteet sosiaalisessa mediassa:
Blogeja olen harrastanut vuodesta 2004. Ensin aktiivisena kommentaattorina, sitten omaa blogia pitäen. Viime aikoina tosin olen päivittänyt sikalaiskasti, kun muu verkkoelämä on syönyt ajan. Muulla verkkoelämällä en tarkoita esim. Facebookia, vaan opiskelijoiden blogien seuraamista ja opiskelun ohjaamista verkkoalustalla.

Tällä hetkellä minua kiinnostaa erityisesti opettajien erilaisten verkkokulttuurien kohtaaminen oppilaitosten arjessa + siitä selviytymisen mekanismit. Erilaisila kulttuureilla tarkoitan esim. verkko-opetusuntuvikkoja, jotka viimeistään nyt "pakotetaan" viemään opetustaan verkkoon, kokeneita "yksisuuntaisen verkko-opetuksen" konkareita ja sitten näitä sosiaalisen median hörhöilijöitä :)

Minua kiinnostaisivat myös podcastit, mutta aikapula on toistaiseksi estänyt kiinnostuksen muuttumisen konkretiaksi.

Pitää päivittää tämä loppu: olen sittenkin käynyt Jaikaamassa, kun Tuija kotoa asti kutsui. Ja tänään tarvoin myös Second Lifessä. Kumpaankaan en usko adiktoituvani, mutta mistä sitä koskaan tietää!

Edelliset kappaleet kirjoitin joskus keväällä 2008. Sittemmin olin mukana niin Jaikussa kuin Qaikussakin, kunnes kumpikin siirtyi somehistoriaan. Facebook ei edellenkään ole minun juttuni, Google+:ssa lurkkailen muiden tekemisiä. Viidessä vuodessa maailmaani on mullistunut eniten mobiililaitteiden vyöry opetukseen ja pikku hiljaa myös oppimiseen. Eli jos nyt, syksyllä 2012 jatkan talvella 2008 aloitettua kuvausta kiinnostuksistani, vastaus on: mobiilioppiminen.
Kuka olet?
Olen Karin vaimo, Matiaksen, Eliaksen, Anssin ja Kain äiti, 56-vuotias diplomi-insinööri, joka ajautui opettajaksi, sitten ammatilliseksi erityisopettajaksi ja viimeksi opettajankouluttajaksi HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun ammatilliseen opettajakorkeakouluun. Parhaillaan olen opintovapaalla ja yritän kasata Jyväskylän yliopistoon väitöskirjaa App Storeen devaavista harrastajapelinkehittäjistä

Blogistanissa olen Sun äitis.
Second Lifessä Sunaitis Trialle.
Monissa somepalveluissa sunaitis

(Tuohon alle omaksi sivustokseni merkkaan Sun äitis, vaikka se onkin pelkkä hömppäblogi, ei mikään pedagoginen foorumi! Ja vaikka se on ollut liki pystyyn kuollut jo pitkään!)
Oma sivusto/blogi:
http://sunaitis.wordpress.com

Irmeli Pietilä:n blogi

Kiinnostaaks ketään oikeesti? Pitäisikö?

Olen hissuksiin sulatellut päättyneen verkkopainotteisen opettajankoulutuksen palautetta. Aika moni oli kokenut sosiaalisen webin puolesta puhkumiseni ja puhisemiseni jopa ahdistavaksi: miksi pitäisi osata noin monta juttua, eikö voisi riittää, että vastaanottelee ja palauttelee tehtäviä Moodlella? Toki oli niitäkin, jotka olivat kokeneet avoimilla areenoilla huseeraamisen palkitsevaksi.Aloin miettiä, olenko sittenkin vain joku hörhö, joka on innostunut leikkimään uusilla leluilla.… Jatka

Lähetetty 22. toukokuu 2008 kello 13:00 — 47 kommenttia

Kommenttitaulu (7 kommenttia)

Sinun tulee olla Sosiaalinen media oppimisen tukena:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Liity verkostoon Sosiaalinen media oppimisen tukena

30. huhtikuu 2009 kello 14:01 Pauliina Mäkelä sanoi...
Hauskaa Vappua!
24. huhtikuu 2009 kello 23:46 Pauliina Mäkelä sanoi...
Oli mahtavaa tavata ITK '09 konferenssissa - laitoin sinulle ystäväpyynnön : )
28. toukokuu 2008 kello 22:22 Irmeli Pietilä sanoi...
Pentti,
oletko seurannut tuota Sometu #5 Second Lifessa keskustelua? Nyt voisi olla hyvä tilaisuus lähteä Tuija S:n ja Tuija A.n opastamana tutustumaan SL:iin. Minulla on vielä vähän lukukauden lopun kiireitä, mutta ensi viikolla ajattelin kuunnella nuo vinkatut podcastit ja kierrellä opettelusaarilla. Jos vaikka osaisi jo istua sitten 13.6. tapaamisessa! Oletko sinä tulossa mukaan?

Tuija,
kiitos tsemppaamisesta. Nykyän jo tiedän, että meiän langattomalla yhteydellä on turha edes yrittää Second Lifeen, muut ohjelmat on ehdottomasti lopetettava reissun ajaksi ja ulkoinen näppis pitää kytkeä, että liikkumiskomennot futaa!

Näkemisiin!
28. toukokuu 2008 kello 10:01 Tuija Sonkkila sanoi...
Kiitos itsellesi kysymyksistä, niitähän tässä erityisesti haettiin! En ole mikään SL-wizardi, mutta peruskäyttö on kutakuinkin hallussa. Ja kyllä, olen lukenut kokemuksistasi. Kerrot eloisasti ja ilmeisen todenperäisesti... tutulta tuo kaikki kuulostaa...

Kannattaa käyttää tunti-pari sen opettelemiseen, miten avataria kävelyttää ja lennättää näppäimistön avulla sokkona, ilman että vilkuilee sormiinsa. Sen jälkeen on jo aika lailla helpompaa keskittyä johonkin muuhun.

Nähdään!
8. toukokuu 2008 kello 21:03 Pentti Ojajärvi sanoi...
Kiitoskia Irmeli!
On hienoa että joku jaksaa tutustua uusiin asioihin ja vieläpä esitellä ne muille. Katselin juuri Google-esitelmäsi ja se säästi minulta paljon aikaa ja vaivaa. Seuraavaksi katson muut juttusi ja odottelen milloin teet selkokielisen selviytymisoppaan SecondLifeen. Olen lennellyt siellä päin seiniä muutaman kerran ja joutunut ulapalle. Olisi hienoa pitää oppitunti SL:ssa.
19. marraskuu 2007 kello 22:44 Irmeli Pietilä sanoi...
Aha, nythän mä hogasin, olisi pitänyt vastata tässä päällä, eikä klikata Comment Back tuossa Annen kommentin kohdalla!

Tarkoitukseni oli vastat, että kutsuja lähti jo liuta ja lisää huomenna Vespan lähipäivillä!
19. marraskuu 2007 kello 22:34 Anne Rongas sanoi...
Moikka, tosi hienoa, että tulit mukaan tämän untuvikon kyytiin! Arvelen, että räpistelee vielä keittiöremonttinne ja lukuvuoden usvaputken jälkeenkin.

Jos tiedät ihmisiä, joita sosiaalinen media oppimisen tukena kiinnostaa, laita kutsukoukkuja pyytämään lisää kalaa tähän poukamaan :-)
 
 
 

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot