xTune on uudenlainen tapa jakaa ja yhdistää osaamista verkostossa. Autamme toisiamme parvissa, jotka muodostuvat ideoiden, ongelmien ja projektien ympärille. xTune löytää henkilöt, joilla on osaamista tai kiinnostusta asiaan, ja kutsuu heidät apuun.

Parvissa osallistumisen taso voi vaihdella 1) tekijöistä, jotka panostavat asiaan eniten, 2) mikrotaskaajiin, jotka tarjoavat vain pientä apua ja 3) lurkkijoihin, jotka tulevat mukaan seuraamaan ja oppimaan. Jokainen voi itse päättää, mihin ja millä tavalla osallistuu.

Kun kirjaudut xTuneen, sinut ohjataan kuvaamaan osaamisesi ja kiinnostuksesi. Voit myöhemmin täydentää ja muuttaa kuvaustasi. Tutustu tämän jälkeen jo perustettuihin parviin ja liity niihin, jotka sinua kiinnostavat.

Jos mielessäsi on omia juttuja, joihin muiden apu olisi tervetullutta, perusta uusia parvia rohkeasti! Ne voivat olla hyvinkin pieniä asioita - xTune tuntuu nimenomaan toimivan paremmin pienissä asioissa kuin jättimäisissä projekteissa.

xTune on Sometulla kokeilukäytössä vuoden 2012 loppuun asti. Päätämme jatkosta kokeilukäytön kokemusten ja palautteiden perusteella. Tule siis mukaan kokeilemaan palvelua, hakemaan apua omiin projekteihisi ja auttamaan muita omalla asiantuntemuksellasi!

Tervetuloa mukaan!

Katselukerrat: 320

Vastaukset tähän keskusteluun

Hei,
minulla on jatkuvasti ongelmia xtuneen kirjautumisen kanssa. Satunnaisesti kaikki toimii ok, mutta pääosin en pääse xtunen pääsivulta edes yrittämään kirjautumista. Missähän vika?

Eli klikkaamalla kirjaudu tai Log in selain lataa hetken ja palaa sitten takaisin xtunen pääsivulle. Sähköposti-ilmoitusten linkkien kautta olen joskus satunnaisesti päässyt xtuneen sisään, mutta nyt tunnun ohjautuvan niidenkin kautta tuonne pääsivun oravanpyörään, josta en keksi poispääsyä.

Hei Tapio. Kiitos kun laitoit viestiä. Selvitämme mahd. pian mistä tuo pulma kirjautumisessasi johtuu.

Mielelläni liittyisin kokeiluun mukaan. Kiitos vinkistä, Pauliina.

Liityn mielelläni mukaan katsomaan, mitä tapahtuu.

Harri, sait hetki sitten sähköpostiisi kutsun Sometun xTuneen. Kutsu voi olla roskapostien joukossa. Tervetuloa mukaan!

Olisin kiinnostunut teidän käyttökokemuksistanne esimerkiksi millaisiin viestintätilanteisiin xTune mielestänne parhaiten  sopii opetusympäristössä? Mitkä ovat mielestänne xTunen parhaat ominaisuudet? Miten hyvin xTunes lisää opettajien keskinäistä yhteisöllisyyttä? Olen etsiskelemässä yhteen tutkimus- ja kehittämisprojektiin yhteistyökumppania, jonka kanssa kehittäisimme nimenomaan opettajien viestintään liittyvää työkalua jostain valmiista työkalusta sitä edelleen jalostaen. Teillä kun on tästä xTunesta jo muutaman vuoden kokemus, osaatte varmasti kertoa, millainen se on. Mielelläni myös itse sitä kokeilisin.

Terveisin,
Merja Drake

Merja,

Sait hetki sitten sähköpostiisi kutsun Sometun xTuneen. Kutsu voi olla sähköpostin roskapostien joukossa.

Terveisin

Eija Kalliala

Sometun verkostotarhuri

xTune on kehitetty organisaation parvityöskentelyyn. Jokainen xTunen jäsen kertoo omat osaamis- ja kiinnostusalueensa. Kun henkilöllä x on ongelma, hän perustaa parven ja kutsuu porukkaa auttamaan. xTune auttaa etsimään henkilöt, jotka osaavat tai ovat kiinnostuneita niistä asioista, joita ongelman ratkaisemiseen tarvitaan.

Ilman xTunea organisaatiossa usein henkilö lähettää kysymyksen ongelmastaan sähköpostitse henkilölle, jonka olettaa tietävän jotain aiheesta. Sähköposti saattaa sitten pallotella aika isolla jakelulla, kunnes löytyy oikea henkilö vastaamaan. xTune etsii oikean henkilön ja vastaus tulee heti.

xTune toimii parhaiten pienissä, konkreettisissa ongelmissa, joihin asiantuntija voi tuoda täsmätietoa. Sometu on hajautunut verkosto, jossa on paljon samojen alueiden asiantuntijoita. Niinpä asiantuntijoiden täsmähaku Sometussa ei toimi niin hyvin kuin organisaatiossa, jossa ihmiset työskentelevät eri osastoilla erilaisissa tehtävissä (oppilaitoksessa esim. opetuksessa, IT-tuessa, oppilashallinnossa, opinto-ohjauksessa). Sometussa yhteen parveen on yleensä tarjolla kymmeniä some- ja viestintäasiantuntijoita.

Esimerkkejä hyvin toimineista Sometun parvipyrähdyksistä ovat mm. lehdistötiedotteen laatiminen Sometun 5-vuotispäiväksi, Sometun kuukausitapahtumien paikallisten tilojen tarjoaminen sekä konkreettiset kysymykset tekijänoikeuksista ja yksittäisistä some-palveluista.

Keräsimme Sometun xTune-käyttäjiltä palautteen keväällä ja vastaukset löytyy täältä:

https://docs.google.com/a/intunex.fi/forms/d/1d_KFYojplLDro7ge5Pb19...

Arviointiraportti, yhteenveto ja keskustelu löytyy tästä parvesta:

https://sometu.xtune.fi/pg/crowd/359534/

Hei,

kiitoksia. Kävinkin ne nopsasti äsken lukemassa. Mielenkiintosielta työkalulta vaikutti.

Jos on kiinnostusta, niin myös privaatti/tarkempi esittely kasvokkain onnistuu hyvin :)

Hei,

meillä olisi 4.6. klo 12.00 yksikön johtoryhmän kokous, johon voisin yritää järjestää kutsun, jos tuo päivämäärä mahtaa sinulle sopia.

RSS

Keskustelufoorumi

Tervetuloa Sometun xTuneen! 13 vastausta 

Aloittaja: Janne Ruohisto. Viimeisin vastaus jäseneltä Janne Ruohisto Tou 8, 2014.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot