Muisteluita: Kuinka tulit liittyneeksi Sometuun ja mitäs sitten kävikään?

Pienetkin tarinan pätkät Sometu-kokemuksista ovat kultaa. Mikä toi mukaan? Mihin olet osallistunut? Mitä olet kokenut?

Katselukerrat: 469

Vastaukset tähän keskusteluun

Vähän sellainen fiilis, että eikös se ollut vasta toissavuonna vaikka samalla miettii että viisi vuotta on pitkä aika. Päällimmäisenä kuitenkin ajatus, että jos joku olisi silloin ennustanut että näin paljon sometussa tapahtuu ja myöskin some -maailma on siitä missä se nyt on, olisi voinut tulla väitettyä vastaan.

Itsellä ensi kosketus sometuun taisi tulla vähän vajaa viisi vuotta sitten elTRIO -kuvioista, jossa Tammisen Titi kertoi tällaisesta Ning -ryhmästä ja laittoi kutsun tulemaan. Siinä sitä sitten ihmeteltiin Ningiä alustana ja tätä asiasta lievästi sanottuna innostunutta porukkaa. Muistaakseni olin mukana ensi kerran etänä kun kokoustettiin Demos Helsingin tiloissa, jossa sitten seuraavaa kokousta mietittäessä Ville taisi verkon yli kysäistä että mitäs jos seuraavan kerran Tampereella ja olisiko kellään halua keitellä kahveja. Ja näin sitä kuin huomaamatta pääsi mukaan porukoihin. Some teemana imaisi yhden kehittäjähörhön lisää mukaansa ja kieltämättä maailma on näyttänyt sen jälkeen hiukan erinäköiseltä silloin päähän nostetut  some -lasit nenällä, kuin miltä se näytti ilman niitä.

Ja hyvä niin ja suuri kiitos siitä Sometulle ja Sometulaisille

Timo, 8.2.2008 Scandic Tampere! Oi kun jännää oli ensimmäisiä kertoja ACP:n kanssa.

Voi ei :-)

Tämä oli muuten meidän toinen lähitapaaminen. Ensimmäinen pidettiin tammikuussa Demos Helsingin tiloissa. Onkohan sieltä kuvia?

Pitää laittaa tänne linkitys vanhaan kelaan mikä tuli täällä avattua, kun mietittiin Sometun organisointia. Viestin liiteenä on alkuperäinen powerpoint, missä oli ensimmäinen jäsennys/idea siitä millainen se Sosiaalinen media oppimisen tukena -tapahtuma voisi olla. Tämä oli se esitys millä kuvasin alkuperäisen idean Annelle, Kari Hintikalle, Roope Mokalle, Timo Vuorensolalle ja Teemu Arinalle. Teemu oli ainoa, jolla oli muu sitoomus tuossa päivässä, eikä hän päässyt mukaan. Muut kaikki sitten lähtivätkin heti mukaan ja juttu rakentui yhdessä jatkuvasti kasvavan joukon voimin.

http://www.sometu.fi/group/sometunorganisointi/forum/topics/sometun...

Tampereella välillä "vaatimattomasti" piirrellään sukupuita, kuinka koko suomalainen teollisuus pohjaan Tampellasta tai Valmetin lentokonetehtaalta lähtöisin oleviin "spinoffeihin". Ei välttämättä mene pieleen tai ole liitoiteltua joskus sitten kun suomalaisen koulutusosaamisen tuotteistus- ja vientiponnistelut vuosien päästä ovat tuottaneet tuloksia piirrellä samanlaisia kaavioita Sometusta monen asian äitinä ja isänä. Sen verran merkittävä uudenlaisen ajattelun yliopisto ja kokeilukenttä se varmasti monelle mukana olleelle on ollut.

Kirjoitin wikiin muistiinpanoja ja täällähän Timo teitin esitysdiatkin tallella :) Ja ooneksi olin tallettanut myös Jaikurapon, joka on tuupattu myös Jaiku-arkistoon.

Muistattekos sitä, että samassa pajassa yritettiin saada aikaan kansalaismedian yhdistystä! Ei ottzanut tulta. Ei niitä verkostoja niin vaan perustella.

Etsin Jaiku-arkistosta 16.11.2007 threadiä. Löytyi tällainen, jossa valmistaudun pajaan. Metkaa. Siinä puhuttu yhteiseditointiin avattu Google-esitys on tämä

Etsinnöissä tulee vastaan kaikkea kivaa, kuten Tarmon viesti Sosiaalinen media opetuksessa kirjan lähdöstä painoon 16.11.2008. Ehdoton klassikkoketju: Jussi-Pekka Erkkola pyytää apua sosiaalisen median käsitteen määrittelyyn 17.4.2008. Ville kertoo 12.12.2007, että Sometun eka ITK-esitys meni läpi ja meikä haaveili rintanapeista, jotka sitten saatiinkin 2009 ryhminä-tapahtumaan. 21.11.2007 Ville tuulettaa: Sometussa on 100 kirjautunutta.


Ja sitten ne ekan pajan jaikut, pemalink-linkistä pääsee kommenttiketjuihin, ovat ajallisesti viimeisin ylimpnä:

Tilaisuus Mikkelissä on päättynyt, kiitoksia osallistujille. Connectpro pelitti yllättävän hyvin tällä osallistujamäärällä.

Pari ruutukaappausta SL-demosta Yoen Kievarista http://www.flickr.com/photos/tuija/2036930689/in/photostream/
Sillä välin kun odotamme ConnectPron paluuta, SL-avatarilliset tulkaa jo Kievariin
14:15 Timo Vuorensola: kollektiivinen elokuvatuotanto
@Virtuaalianu, hukkasin kysymyksesi, mutta kokeilimme alkuviikosta Mindmeisteriä. Se on jotenkin kankea.
Äänessä Roope Mokka. Aiheena wikidemokratia...
Klo 13:15 Roope Mokka: Wikidemokratia
Piti jatkaa nettisillalla Lahteen ja kehittää kollektiivisesti Agricola-saittia, mutta Lahdessa on kuulemma laadukas sähkökatkos. ;-)
ConnectPro toimi hyvin työkaluna, livekuva näkyi ihan kivasti. Ainut iso häiriö oli äänen häviäminen ja särkyminen välillä. Chatti pelasi.
Jos ehditte, niin pistäkää kommenttia Jaiku#some, miltä ConnectPro vaikuttaa. Olisi eri kewl jos se olisi vakiona joka tilaisuudessa :)
Ubiq mainitsi web2.0 oppaasta. Mikä osoite?
Kari A. Hintikka: muutoksia tiedon levittämisessä, tiedon käsittelyssä ja asiantuntijuudessa. "Jokainen on jonkun alan asiantuntija."
Kaikki siis http://connect.humac.fi/tamminen/Vaatii vain Flash8:n. Hajaantukaa, Jaikussa ei ole enää mitään tehtävissä. ;-) Nyt Anne alkaa.
eOppimiskeskus lainasi ystävällisesti ConnectPro-työskentelytilaa. Sen käyttöliittymä on kohtuullisen intuitiivinen . Anne aloittaa 10:30
Tässähän on pientä jännitystä ilmassa :-)
Jaiku#some-kannua olisi tarkoitus käyttää lähinnä dokumentointiin ja backendiin.
Aloitellaan kohtapuoliin. Live-osallistumista toivotaan Connect pron kautta: http://connect.humac.fi/tamminen/Ei vaadi kuin guest-loginin
Täällä ollaan myös Jaikussa seuraamassa tätä hienoa tapahtumaa!
suoraan wikipuolueen puoluekokouksesta junaan! No ei aivan, mutta päätä särkee silti.
Mikkelissä Otavankatu 7ssa eli pajan fyysisessä toteutuspaikassa saliin alkaa pikkuhiljaa valua väkeä.
Hei kaikki verkossa uivat! Linkki etäosallistujille sekä huomiseen pajaan että lauantain kansalaismediakeskusteluun on Ningin etusivulla.

Ja siis tuossa yllä jäi linkki puuttumaan yhteisesitykseen, jonka olin ennen pajaa laittanut Google-dokumentteihin. Se on siis tämä.

Mitenkö tulin liittyneeksi Sometuun tässä vastaus lyhyessä muodossa:PedaCasting

Ja vähän pitemmässä... Opettaja-lehdestä voi olla monta mieltä, mutta tässä asiassa se todella vaikutti elämääni järisyttävästi. Löysin sieltä ilmoituksen PedaCasting -kurssista, jonka sisältönä oli sosiaalista mediaa ja ties mistä... Vaikutti todella kiinnostavalta ja ilmoittauduin samalta istumalta kurssille. Kurssia vetivät iki-ihana Anne Rongas ja Pasi Silander. Aivan loistava kurssi! Kurssin aikana törmäsin netissä surfaillessani sekä John Moravec:in SlideShare -esitykseen, että Cristóbal Cóbo:on... Kuinkas ollakaan... nämä herrat julkaisivat sitten e-kirjan Aprendizaje Invisible, jonka vaikutuksesta syntyi sitten vaikka kuinka monta juttua mm. Ning-ryhmä jne. Matka jatkuu...

Tässä kun näitä muisteloita lueskelin, niin tuli kaivettua oma blogikoonti reilun vuoden vanhan sometun läpimurrosta ainakin ITK -kansan tietoisuuteen: http://timorainio.blogspot.fi/2009/04/itk-ja-sometu-huumaa.html

 

Se väenpaljous, jonka sometu keräsi aulangon alakertaan, sai viimeistään tajuamaan että nyt jotain todella tapahtuu. Ja vieläkin muistan sen hiukan epätodellisen tunteen, kun myöhään perjantai-iltapäivänä esitysten päättymisen jälkeen muiden tilojen kumistessa jo tyhjyyttään, sometun ständi pullisteli vielä some ilosanoman kuulijoita.

Linkki Flickr kuvakoosteeseen tapahtumasta

 

 

 

 

 

 

RSS

Keskustelufoorumi

Muisteluita: Kuinka tulit liittyneeksi Sometuun ja mitäs sitten kävikään? 22 vastausta 

Aloittaja: Anne Rongas. Viimeisin vastaus jäseneltä Anne Rongas Mar 16, 2012.

Sometun 5-vuotisjuhlien paikalliset järjestelyt 5 vastausta 

Aloittaja: Eija Kalliala. Viimeisin vastaus jäseneltä Ville Venäläinen Mar 12, 2012.

Sometun 5-vuotisjuhlan ohjelman ideointia 1 vastaus 

Aloittaja: Eija Kalliala. Viimeisin vastaus jäseneltä Eija Kalliala Mar 4, 2012.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot