Oppilaitos-Ningit

Perustiedot

Oppilaitos-Ningit

Onko oppilaitoksellasi oma Ning? Verkotu toisten Ning-verkkojen kanssa ja osallistu yhteiskehittelyyn. Kerro kokemuksiastasi.

Jäsenet: 75
Uusimmat tapahtumat: Maa 9, 2014

Ning oppilaitoksen verkostoitumistilana

Facebook on ollut opiskelijoitten suosiossa, mutta sekavuudessaan ei oikein toimi kouluyhteisön jäsentyneempänä työvälineenä. Nyt on alkanut syntymään oppilaitosten Ning-sivustoja. Tule kuulolle, kerro omastasi. Ningistä on moneksi.

Keskustelufoorumi

Miten voi perua Ning-maksun? 2 vastausta 

Aloittaja: Marja Kallio. Viimeisin vastaus jäseneltä Maarit Ignatius Maa 17, 2011.

Ning oppisopimuskoulutuksen ohjauksessa 2 vastausta 

Aloittaja: Annu Jokela-Ylipiha. Viimeisin vastaus jäseneltä Annu Jokela-Ylipiha Huh 26, 2010.

Ningin ikävät puolet

Aloittaja: Matleena Laakso Mar 24, 2009.

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Oppilaitos-Ningit:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Kommentoinut Eija Kalliala 25. helmikuu 2014 18:50

Luis Castaneda on opinnäytetyössään vuonna 2011 käsitellyt Ningin käyttöä lukiossa.

Kommentoinut Matleena Laakso 24. helmikuu 2014 15:58

No juu, tämä kävi mielessä että ehkä näin on. Juu webinaari tai bloggaus (VINK VINK OPEBLOGI) aiheesta olisi hyvä!

Kommentoinut Anne Rongas 24. helmikuu 2014 15:42

Matleena, Google Analytics pitää asentaa, ennen kuin se alkaa keräämään dataa. Se ei siis näytä kävijätilastoja kuin sen jälkeen, kun se on asennettu. Hankeihmisille tosiaan kannattaisi pitää pieni vinkkiwebinaari aiheesta :)

Kommentoinut Matleena Laakso 24. helmikuu 2014 15:36

Wau, kiitos Anne! Sieltä voisimme siis sittenkin saada tilastoa loppuraporttiin. Tutkin asiaa myöhemmin keväällä.

Kommentoinut Anne Rongas 19. helmikuu 2014 19:28

Milla, tässä henkilökohtaisia vastauksia kysymyksiisi: 

Millainen tämä verkosto on käyttää?

Käyttö on helppoa. Hallintatyövälineet ovat selkeitä. Ihan kaikkea ei saa säädettyä, mutta toisaalta kun verrataan melkolailla vastaavaan Elggiin (avoimen lähdekoodin vastaava palvelu), Ningin rajoitukset tekevät siitä toimivan. Elggissä pitäisi osata määritellä koko arkkitehtuuri niin, että se olisi käyttäjälle selkeä. Sen, mitä noin kymmentä Elggiä olen käyttänyt, aina niissä olen eksynyt. Toisenlaisia kokemuksia odotellessa. Ningissä peruskehys pysyy aina mukana, tiedät, mistä pääset etusivulle yms.

Miten rupesitte alunperin tätä käyttämään?

Kokeiluna ja ihan sattumalta. Oli tulossa tapahtuma Otavan Opistolla 16.11.2007 ja Venäläisen Ville oli bongannut Ningin, päätettiin kokeilla ihan vain kokoamaan tapahtuman asioita. Esittelyvideon tuominen oli esimerkiksi mainio juttu. Kannattaa huomata, että tuolloin ei vielä ollut Facebookia (olihan se, mutta ei sitä käytetty muuhun kuin lähinnä kaveriviestintään).

Hyviä ja huonoja puolia?

Ning mahdollistaa käyttäjälähtöiset aktiviteetit. Kirjautuminen ei vaadi kutsua vaan ihmiset voivat liittyä omia aikojaan. Ningissä voi toki sulkea lähes kaiken ja säädellä myös sisään pääsijöitä. Sivuja voi sulkea ja avata yms. Mutta olemme pitäneet aina periaatteena, että Sometun Ningissä kaikki on avointa. Keskusteluihin ja ryhmiin osallistuminen vaatii sisälle kirjautumisen.

Ningieihin tunki 2011-2013 jatkuvasti spämmääjiä ja vaikka laitoimme sisäänpääsykysymykset suomeksi, pääsi näitä feikkiprofiileja läpi. Tämä on lähes kokonaan poistunut ilmiö.

Ningin monipuolisuus tekee siitä hieman sekavan, mikä on uudessa versiossa korjattu. Tämä Sometukin siirtyy ihan kohta uuteen versioon. Vanhoja Ningejä ei enää voi perustaa. Pois katoaa esim. chat.

Miten tämä eroaa muista somen palveluista? 

Ningin muuttuessa maksulliseksi listattiin lukuisia vaihtoehtoisia palveluita. Niitä testailimmekin silloin aikoinaan, mutta kovin surkeita olivat. Nykyisin Edmodo on hyväksi havaittu, mutta sen huono puoli on, ettei oppijoille saa samalla tavalla paljon oikeuksia ja mahdollisuuksia oma-aloitteiseen toimintaan, kuten Ningissä. Edmodossa on mahdollista muodostaa useita ryhmiä, mutta se ei kuitenkaan juurikaan tue verkostoitumista, se on enemmänkin ryhmäopiskelun opettajajohtoinen toteutusympäristö. Maksuton Eliademy on aikalailla samantapainen.

Ning on edelleen omassa sarjassaan. Lukuisten vaihtoehtojen jälkeen päädyin itse perustamaan yhdelle alkuvaiheessa olevalle hankkeelle Ningin sen lukuisten hyvien ominaisuuksien vuoksi.

 

Kommentoinut Anne Rongas 19. helmikuu 2014 19:07

No onpa harmi Matleena, ettei asia ole tullut missään vaiheessa puheeksi. Sometun Ningiä on koko ajan seurannut tehokas Google Analytics, mitä olemme yleensäkin käyttäneet kaikissa hankesivustoissa. Tässä esimerkiksi kuva Sometun kävijäseurannan vertailusta viimeksi kulunut kuukausi ja sitä edeltävä kuukausi. Analyticsin koodin saa laitettua Ningin koodiin samasta paikasta, mistä CSS-tyylitiedosto työnnetään mukaan.

Kommentoinut Matleena Laakso 18. helmikuu 2014 17:03

Aivan kuten Eija kirjoitti, Ning on monipuolinen. Olen ylläpitänyt 5 v. hankkeemme Ningiä http://paokhanke.ning.com/ ja ollut varsin tyytyväinen. Sitä on helppo käyttää ja päivittää. Mukaan saa halutessaan suljettujakin ryhmiä. Eniten kritiikkiä on tullut hieman sekavasta ilmeestä: kolme palstaa ja aivan kaikkea ei voi itse muokata, vaan pakollisia osioita on mukana. Se mitä itse kaipaisin, olisi tilastot. Bloggerista näen esim. blogia lukeneiden määrän, mutta Ningistä en ole keksinut, miten tällaista tilastoa saisi ulos.

Kommentoinut Eija Kalliala 18. helmikuu 2014 15:15

NIng on pienverkosto toisin kuin Facebook tai Google+. Ning tarjoaa wikiä lukuunottamatta lähes kaiken minkä oppimisalustakin. Ningit olivat opetusmaailmassa hyvin suosittuja ennen kuin vuonna 2010 muuttuivat maksullisiksi.

Kun Sometu-verkosto vuonna 2007 syntyi, Ning oli luonteva vuorovaikutusympäristö. Aktiivisia suomalaisten käyttämiä Ning-pienverkostoja on edelleen kymmeniä.

Kommentoinut Matleena Laakso 15. huhtikuu 2010 17:37
Reima, kirjoitit siitä, miten nykynuoret jo tietävät asiat, joita ennen olet nuorille opettanut. Eikö se ole hienoa! Tutkivan ja ongelmaperustaisen oppimisen sanotaan sopivan erityisen hyvin juuri verkko-oppimiseen. Erityisesti niihin tilanteisiin, missä opiskelijat eivät vain etsi verkosta oikeita vastauksia tai faktoja, vaan missä tavoitteena on tiedon yhteisöllinen prosessointi ja rakentaminen sekä syvällinen ymmärtäminen. Tämän perusteella voisi ajatella, että opiskelijoillesi verkko-oppiminen tai sulautuva opetus sopisi oikein hyvin. Kirjoitit silti etteivät nuoret innostu Ningeistä. Olisi mielenkiintoista kuulla, mistä oppimisalustoista tai välineistä sinä olet saanut nuorilta innostuneita kommentteja?

Kirjoitit, että "tehtävät voin jakaa edelleen Moodlesta". Näinhän se on. Nykyiset välineet mahdollistavat paljon yhteisöllistä toimintaa ja vertaisoppimista. Esim. blogeissa toimii hyvin se, että kukin kirjoittaa oman kirjoituksen ja kommentoi kahta opiskelukaverin kirjoitusta. Vaikka niin, että yksi kommentti sellaiselle, joka ei vielä kommentteja ole saanut. Sosiaalinen media on monessa suhteessa nyt in, myös nuorison keskuudessa, ja sen vahvuuksia kannattaa myös opetuksessa hyödyntää.

PS: Toukokuussa Tampereella on 10. ongelmaperustaisen oppimisen (pbl) konfernessi ja 4.5. järjestetään prekongerenssi niille, joille pbl ei vielä ole tuttua, tervetuloa tutustumaan! Lisätiedot ProBell ry: www.probell.fi, prekonferenssin osalta myös kollegani satu.oystila@uta.fi (Eduta oy).
Kommentoinut Reima Vehkala 10. huhtikuu 2010 00:22
Samakait tähän vastataan,

Ku naiset tyypit,. facebookiin menevät.... jne.
 

Jäsenet (74)

 
 
 

Keskustelufoorumi

Miten voi perua Ning-maksun? 2 vastausta 

Aloittaja: Marja Kallio. Viimeisin vastaus jäseneltä Maarit Ignatius Maa 17, 2011.

Ning oppisopimuskoulutuksen ohjauksessa 2 vastausta 

Aloittaja: Annu Jokela-Ylipiha. Viimeisin vastaus jäseneltä Annu Jokela-Ylipiha Huh 26, 2010.

Ningin ikävät puolet

Aloittaja: Matleena Laakso Mar 24, 2009.

Chat-tapaamisen valmistelua 13 vastausta 

Aloittaja: Anne Rongas. Viimeisin vastaus jäseneltä Anne Rongas Kes 23, 2009.

Kokemuksia 5 vastausta 

Aloittaja: Anne Rongas. Viimeisin vastaus jäseneltä Juha Veikko Mentu Kes 13, 2009.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot