Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

 

Sain tänään Ning-palveluehtojen muutosilmoituksen, jossa lukee mm:

- In order to help us deliver the highest value revenue programs, we've made a change to the TOS to help us account for all of the traffic and usage on the Ning Platform as measured by comScore, a third-party service that measures the worldwide audience and usage of websites.

- If you use your own domain for your Ning Network — unless you request at any time to opt out — you agree to assign the traffic relating to your domain-mapped Ning Network to Glam Media for comScore syndicated audience measurement reports.

 

Onko teillä lisätietoa mainitusta verkkoliikenteen seurannasta, esim:

- Seuraako ko. comScore-raportointi vain nimettömiä sivuvierailujen määrää vai lisäksi myös sisältöä, eli onko verkoston jäsenten ja tuotosten yksityisyys turvattu?

- Koskeeko muutos verkkoliikenteen seurannassa ylipäätään kaikkia Ning-pohjaisia verkostoja  ("If you use your own domain... you agree to ...") vai ainoastaan oman domainin käyttäjiä (“Domain Mapped Networks”)?

- Onko tätä verkkoliikenteen seurantaa tehty muilla Ning-verkostoilla kuin omaan domainia käyttävillä jo aiemmin?

 

Mainonnan kohdentamisen kannalta olisi tietty järkevää arvioida yhteisön kiinnostuksen kohteita. Tähän käytetään mm. sisällön analysointia.

t.leo

Katselukerrat: 123

Vastaukset tähän keskusteluun

Voisikohan Venäläisen Ville valaista tätä asiaa tai mahdollisesti Aarnion Elias tai Toikkasen Tarmo? Kysellään. Sain itsekin omistamistani Ningeistä vastaavat ilmoitukset, mutta ei oikein ymmärrys riittänyt niiden vaikutusten arviointiin.

En ole oikein varma ymmärsinkö tuon nopeasti lukien oikein, mutta koitetaanpa.

Tekstissä menee hieman sekaisin käsitteet "oma domain" ja Ning-verkkoa hallinnoivan henkilön käyttämä Ning-alidomain (minunverkkoni.ning.com). Kertokaapa, pystyykö Ningiä käyttämään myös aidosti omalla domainilla, joka ei ole Ningin kanssa missään tekemisissä?

Tuon "Domain Mapped Networks"-kysymyksen kohdalla vastaus riippuu aika voimakkaasti siitä, voiko Ning-verkostoa oikeasti pyörittää siten, että se on upotettuna Ningistä riippumattoman osoitteen alla olevaan sivustoon.

Ning on muuten vuosi sitten liittynyt Safe Harbour-järjestelyyn. Tosin Ningin olisi pitänyt uudistaa Safe Harbour-sertifiointinsa 5.1.2012 mutta sitä ei ole vielä tehty. http://safeharbor.export.gov/companyinfo.aspx?id=10948

Tuo tosin on hyvin tavallista.

Kiitos Elias! Voi Ningiä käyttää omalla domainilla, kuten www.sometu.fi.

Ningiä näyttää huolettavan, että ne eivät saa kaikkea Ning-liikennettä laskettua tuollaiseen liikennemittariin. Suomessakin moni iso sivusto seuraa tosi tarkasta liikennemittareita ja sitten julkaistaan TV-uutisissa, kuinka oman mediatalon sivusto on TOP5:ssä tai jotain sellaista. Mutta kai se on tärkeää.

Ningiä siis harmittaa, että nämä www.sometu.fi-tyyppiset osoitteet eivät yhdisty Ningin tilastoihin. Ja kun palvelu kuitenkin tosiasiallisesti hostataan Ningin palvelimilla ja Ningin softalla, niin olisihan se ihan reilua. Siihen tuo liikenteenseuranta liittyy. Niitä ei kiinnosta mikään muu kuin määrä, ei sisältö.

Vaikka ainahan sitä voi paranoidiseksi heittäytyä, mutta toisaalta kun yhteisön sisällöt on jo amerikkalaisella palvelimella, niin on vähän myöhäistä heittäytä paranoidiksi. Ne tekee niillä sisällöillä just niin kuin tykkäävät muutenkin.

Jeps. Totta - en ollut tajunnut tuota, että tosiaan voi käyttää omaa domainia kokonaan, kuten sometu.fi on. Minusta Tarmon vastaus oli hyvä. Tässä asiassa ei kannata kyllä nipottaa. Kun se kama (sisältö) on jo toisen yrityksen palvelimella, riskit ovat aivan toisenlaisia luonteeltaan.

Itse vuosia sovellusvuokrauksen kanssa toimineena ajattelen, ettei palveluntarjoajaa tarvitse lähtökohtaisesti epäillä tietovarkauksista ja ulkoisiltakin tunkeutumisilta palveluntarjoajat osaavat usein suojautua paremmin kuin omia palvelimiaan pyörittävät tahot.

Luotettavuus on palveluntarjoajille keskeinen kilpailutekijä, josta huolehditaan pankkien tapaan. Kysymystäni ei siis rasittanut vainoharhat. Käsittääkseni sisältöjä kuitenkin seurataan joillain sivustoilla, ja nimenomaan tuossa mainonnan kohdentamistarkoituksessa. Tämä vain pitää tehdä avoimesti ja siitä pitää olla maininta palvelusopimuksessa.

Facebookhan on laittanut palveluehtoihinsa pykälät, joilla FB:n käyttäjät siirtävät ilmeisesti tekijänoikeutensakin Facebookille. Ning:n palvelusopimuksessa ei mielestäni näin ole (ainakaan sopimusta tehdessäni n. 1,5v sitten), vaan tallennetut tiedot säilyvät verkoston perustajan/hallinnoijan omaisuutena.

 

RSS

Keskustelufoorumi

Esittele oma verkostosi 10 vastausta 

Aloittaja: Pauliina Mäkelä. Viimeisin vastaus jäseneltä Merja Virkkala Lok 17, 2012.

Blogikirjoitukset nettikätilöinnistä 5 vastausta 

Aloittaja: Pauliina Mäkelä. Viimeisin vastaus jäseneltä Pauliina Mäkelä Huh 15, 2012.

NING-palveluehdot muuttuvat. Valvooko isoveli? 6 vastausta 

Aloittaja: Leo Junno. Viimeisin vastaus jäseneltä Leo Junno Tam 12, 2012.

Työkaluja nettikätilöintiin 3 vastausta 

Aloittaja: Pauliina Mäkelä. Viimeisin vastaus jäseneltä Tanja Tuulia Korvenmaa Jou 31, 2011.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot