1. On lauma ihmisiä, joita kiinnostaa ilmiöpohjainen oppiminen. Someverkostoa? Someverkkoihin? Sometussa on tämä ryhmä. Onko tämä sopiva ja riittävä paikka aiheesta kiinnostuneen väen rupatella? Entä, mikä on Facebook-sivun rooli http://www.facebook.com/IlmiopohjainenOppiminen? Twitterissä #ilmiopohjainen Konkretiaan: kuka, mitä, missä, miten.

2. Ilmiöpohjaisuus-wiki http://ilmiopohjaisuus.wikispaces.com Mikä on wikin rooli? Wiki voisi jäsentää aineistoa ja koota nettisivuja sekä esitellä toteutuksia. Sinne voisi myös kirjoittaa opetussuunnitelman avauksia ilmiölähtöisesti. Konkretiaan: kuka, mitä, missä, miten.

3. Verkkolehti Magazine Factory ja ryhmätoimitus, maan kattava, yhteys eTwinningiin. Konkretiaan: kuka, mitä, missä, miten.

4. Seuraavat tapahtumat. Helsingin 24.11. tapahtuman ohjelma pitää saada nopeasti aikaan. Mitä muuta?

5. Toimijaverkosto ja sen organisoituminen. Toimijaroolit ja kopin ottaminen. Toimintaperiaatteena ei kaiken vanhan kaataminen, vaan rikastaminen, täydentäminen, eheyttäminen, oppimislähtöisyys, ymmärtävä oppiminen, oppimisen taitojen ja akateemisten yhteistyötaitojen kasvattaminen, oppimisen ilo, ongelmanratkaisutaitojen kansainvälisyys (globaalien ongelmien ratkojiksi kasvetaan).

Katselukerrat: 97

Vastaukset tähän keskusteluun

Hei Anne Rongas,

osallistuin European Schools Project (ESP) -yhdistyksen 25. konferenssiin Helsingörissä Tanskassa 10-12.3. 2011. Esittelin siellä kouluprojekteja, joita toteutetaan Hollannin, Belgian ja Suomen sekä Intian koulujen kesken EUMIND, Europe Meets India, -projekteissa.

Konferenssin yhteydessä tuli puhetta myös opetus-, opiskelu- ja oppimisprosessien uusista tuulista. Toin lyhyesti esiin kiinnostuksen ilmiöpohjaiseen oppimiseen Suomessa. Se herätti kiinnostusta myös kuulijoissa, jotka olisivat halunneet tietää lisää asiasta.

ESP:n 26. konferenssi on Haugesundissa, Norjassa, maaliskuun 14-18, 2012. Olisi kiva, jos suomalaiset voisivat esitellä ilmiöpohjaisesta oppimista siellä.
Edullisimmin konferenssiin osallistuminen tapahtuu siten, että haetaan CIMO:sta avustusta konferenssin yhteydessä pidettävään Comenius 1 -kontaktiseminaariin, tai jos Comenius -projektista on vielä käyttämättömiä avustusrahoja käytetään ne ESP:n konferenssiin osallistumiseen.

Huom! Avustusten haku on tehtävä jo kesällä 2011.

ESP on aloittanut verkkoprojektien teon (Fidonetissä) vuonna 1988. Itse tulin mukaan ESP:n toimintaan v. 1993. Vuonna 1996 edustin Suomen ESP:tä Brysselissä perustettaessa European Schoolnetin edeltäjää Web for Schools. Toimin ESP:n Suomen koordinaattorina vuosina 1998 - 2007. Toteutimme v. 2005 ESP:n 19. konferenssin Järvenpäässä. Mukana oli n. 250 osallistujaa eri puolilta maailmaa.

ESP:n konferenssit tarjovat opettajille monia ahaa-elämyksiä. Suosittelen.

 

 

RSS

Keskustelufoorumi

Webinaari 28.1.2016: Ilmiöpohjainen oppiminen – mitä, miksi, miten? 2 vastausta 

Aloittaja: Niina Kesämaa. Viimeisin vastaus jäseneltä Niina Kesämaa Hel 9, 2016.

Miten ilmiöpohjainen liike liikkeeseen? 1 vastaus 

Aloittaja: Anne Rongas. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilpo Halonen Maa 29, 2011.

Ilmiöitä lukuvuodelle 2010-2011 2 vastausta 

Aloittaja: Taru Kekkonen. Viimeisin vastaus jäseneltä Taru Kekkonen Huh 7, 2010.

Puhutteleeko sinua hyvinvointivaltio?

Aloittaja: Ville Venäläinen Jou 2, 2009.

Otavan Opiston ilmiöt etsintäkuuluttaa

Aloittaja: Taru Kekkonen Syy 20, 2009.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot