Wikiä käyttämään! Tukea wikin valintaan ja käyttöönottoon -selvitysraportti on valmistunut

Kirjoittelin vuodenvaihteessa tännekin foorumille tiedotetta wikiselvityksemme ensimmäisen osan valmistumisesta. Nyt selvityksen toinenkin osa on valmistunut, ja molemmat osat julkaistu yksissä kansissa niin painettuna kuin verkossakin nimellä Wikiä käyttämään! Tukea wikin valintaan ja käyttöönottoon. Tässä selvityksen takakansiteksti orientaatioksi oppaan sisällöstä:

"Miten wiki valitaan? Mistä tietää, mitkä ominaisuudet wikeissä ovat tärkeitä? Kuinka wikin käyttöönottoprosessi onnistuu? Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin löydät tästä selvityksestä.

Raporttia voidaan hyödyntää, kun suunnitellaan wikin käyttöönottoa, pohditaan wikisovelluksen valintaa, otetaan wiki käyttöön ensimmäistä kertaa tai mietitään wikin käyttöä pidemmällä tähtäimellä. Julkaisu soveltuu paitsi organisaatioille, myös pienemmille ryhmille tai yksityishenkilöille, jotka ovat kiinnostuneita käyttämään wikiä.

Selvityksen ensimmäinen osa koostuu kymmenen wikisovelluksen kuvailusta ja keskinäisestä vertailusta. Tarkoitus on kuvata sovellusten käyttöönoton ja käytön helppoutta sekä avata lukijalle wikisovelluksen ominaisuuksia ja niiden merkitystä valinnalle. Selvityksen toinen osa keskittyy wikin käyttööottoprosessiin. Se sisältää case-kuvaukset neljästä selvityksessä vertaillusta wikisovelluksesta, jotka ovat käytössä suomalaisissa organisaatioissa.

Raportti on tuotettu Blogit ja wikit oppimisessa -projektissa, joka on osa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Avoimet verkostot oppimiseen (AVO) -hanketta. "

Katselukerrat: 74

Vastaukset tähän keskusteluun

Olen aloitellut wikispacen käyttöä. Wiki toimi biologia 3 kurssin tehtävien ja ryhmätyöskentelylinkkien/-materiaalien alustana. Käyttöönotto oli yllättävänkin kivutonta. En tosin ennättänyt perehtyä läheskään kaikkiin ominaisuuksiin. Nyt työstä maantiede 2 kurssin tehtäviä, kurssi on samalla menossa. Olen tyytynyt käyttämään wikispacea ikäänkuin kotisivuna (alustana) esimerkiksi etherpadillä tai mindmeisterillä tehtäville tehtäville. 

 

Tietotekniikan vaatimustaso tuntui korkeitaan kohtalaiselta/helppo.

 

http://bg3.wikispaces.com/

RSS

Keskustelufoorumi

Kerro oma blogitarinasi!

Aloittaja: Joanna Kalalahti Kes 7, 2011.

Wikiä käyttämään! Tukea wikin valintaan ja käyttöönottoon -selvitysraportti on valmistunut 1 vastaus 

Aloittaja: Joanna Kalalahti. Viimeisin vastaus jäseneltä Jari Penttinen Tou 3, 2011.

Kerro kokemuksia wikien ja blogien opetuskäytöstä! 13 vastausta 

Aloittaja: Joanna Kalalahti. Viimeisin vastaus jäseneltä Pekka Kouri Mar 30, 2010.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot