Perustiedot

Aleksis Digi

Jos Aleksis Kivi eläisi nyt? Tule mukaan ja toteuta someajan sanataidetta – ehkä visuaalisella elävöitettynä! Osallistu kilpailuun. Voittaja saa mainetta ja kunniaa Kansallisteatterin suurella näyttämöllä syksyn 2010 aikana.

Sivusto http://www.facebook.com/group.php?gid=127586210617264
Jäsenet: 57
Uusimmat tapahtumat: Mar 16, 2012

Aleksis Digi – someajan ilmaisutaidetta

Aleksis Digi on paitsi kilpailu myös ilmaisun iloittelua, kokeiluja, syvällä käyntiä. Välineinä kynän ja paperin sijaan netin sisällöntuottamisen välineet. Sanataidetta voivat säväyttää kuvat, videot ja auditiiviset ainekset, mikseivät hajut ja kosketuksetkin, jos vain tekninen taituruus ja välineiden rahkeet riittävät.

Aleksis Digi Facebookissa
Aleksis Digi Ning-sivusto
19.8. klo 18 somehenkinen runotapahtuma Aleksis Kiven patsaalla

Keskustelufoorumi

Tässä ryhmässä ei ole vielä keskusteluita.

Kommenttitaulu

Kommentti

Sinun tulee olla Aleksis Digi:n jäsen ennen kuin voit kommentoida!

Kommentoinut Jesse Soininen 3. lokakuu 2010 16:14
Mistä löydämme vastaavan suomalaisen taiturin? Onko lähipiirissäsi joku tai tunnetko jonkun muuten vain? Laita vinkki meille. Voimme auttaa häntä oman tekstinsä visualisoinnissa oheisen videon tapaan.

http://www.youtube.com/watch?v=7kdrsPRZnK8
Kommentoinut Jesse Soininen 24. syyskuu 2010 17:45
Kommentoinut Jesse Soininen 19. elokuu 2010 11:07
Aleksis Kiven patsaan runotapahtumassa luvassa muun muassa seuraavaa:

Helsinki Poetry Connection esittäytyy tänään kolmen sanataiturin voimin Aleksis Kiven patsaalla kello 18.00 alkaen. Runoilemassa nähdään esikoiskokoelmansa pian julkaiseva Juho Nieminen, stand-up henkisistä esityksistään tuttu Suvi Valkonen sekä J-Riskit, jonka räpäytykset ovat ennenkin pudottaneet porukkaa palleiltaan. Tapahtuman juontaa allekirjoittanut. Mikäli säätilanne sattuu muuttumaan huonoksi niin tilaisuus pidetään Kansallisteatterin ravintolassa. Tulkaa tänään moikkaamaan Aleksis Kiven patsaalle! Pidetään vaikka open micit, jos halukkaita riittää.
Kommentoinut Inari Gebhard 14. elokuu 2010 20:47
Kommentoinut Anne Rongas 11. elokuu 2010 22:42
Tapahtumatieto lisätty Sometun sivuille, voi linkittää eteenpäin, sopia kimppakyydeistä, jatkoista yms. http://sometu.ning.com/events/runotapahtuma-1
Kommentoinut Jesse Soininen 11. elokuu 2010 22:32
Runotapahtuma Kansallisteatterin edessä

Torstaina 19.8 klo 18.00

Aleksis Digi organisoi Kansallisteatterin tuella SoMe henkisen runotapahtuman Aleksis Kiven patsaalle. Mukaan on jo nyt ilmoittautunut joukko uuden runosukupolven edustajia kun mm. Helsinki Poetry Connectionin taiturit astuvat lauteille Harri Hertellin johdolla.

Tule mukaan ja pistä sana kiertämään.
Kommentoinut Inari Gebhard 9. elokuu 2010 00:34
Heinäkuussa saimme kuulla hersyvää karjalankieltä radiosta. Puhuttu nykysuomenkieli kuulostaa ulkomaalaisten korvaan suunnilleen samalta, kuin meidän korvaamme kiinankieli. Puhutusta kielestämme puuttuu legato. Ennenvanhaan radio - ohjelmien tekijöitä kehotettiin pitämään joka sanan välissä pieni tauko. Tämä neuvo oli sikäli turha, että moni pitää ihan luonnostaan harkintatauon sanojen välissä !
Toista tyyliä saimme kuulla heinäkuussa, karjalankielen eri murteiden puheäänitteissä. Tunne ja legato sekä nouseva ja laskeva sävelkulku olivat läsnä !Moni puhenäyte oli aivan verrattavissa laulamiseen ja herätti kuulijassa samoja tuntemuksia, kuin musiikki herättää .Mihin on kadonnut Suomen Kansan sivistys ? Välimeren maissa tunteiden näyttämistä pidetään sivistyksen merkkinä. Näin on ollut ilmeisesti ennenvanhaan meillä suomessakin .Ruotsinkielihän oli virallinen kieli ja suomenkielinen sivistyneistö hoiti viralliset asiansa ruotsiksi. Tunneasiat varmaan puhuttiin suomeksi. Kun suomenkieli otettiin viralliseksi kieleksi ,miten kävi sen tunnepuolen ?
Kommentoinut Inari Gebhard 8. elokuu 2010 21:18
onko Calvinismin viitta valunut kansamme hartioilta ? Eikö Talvisota olekkaan enään pääteemamme ? Rupeaako Suomen Kansa välimerellisen iloiseksi ?
Kommentoinut Anne Rongas 8. elokuu 2010 19:50
Mielenkiintoisia kysymyksiä Helge! Itse olen myös miettinyt kollektiivisesta sanataiteesta. Puhutun kulttuurin aikaan runo ja tarina kiersi esittäjältä toiselle, jokainen jätti oman merkkinsä, variointia tehtiin, kuten nyt YouTuben remiksatuissa videoissa. Dialogisempi ote mahdollistuu kätevästi somen myötä.
Kommentoinut Helge Keitel 8. elokuu 2010 19:46
Jos Aleksis "Digi" Kivi eläisi nyt, haasteena olisi napakka dialogi useilla kanavilla. Yksinäiset sudetkin tarvitsevat tuekseen taustajoukkoja. Ajatus kammioonsa sulkeutuneesta yksiulotteisesta kirjailijasta tuntuu nyt erikoiselta, mutta silti aikamme kaipaa yskilöitä, itsensä likoon laittavia qellujia. Onko mikään oikeesti muuttunut?

- työkalut ja hengentuotteiden jakelu
- sisällön tuotannon lähtökohdat ovat entisellään


Oisko tuossa jotain uutta? Sanan rinnalle tuli kuva. Toisaalta katolisessa maailmassa kuvia on palvottu aina. Luther ja Pernajan suuri poika Agricola ohjasi paneutumaan sanaan.

Mitä mieltä Somessa ollaan sanan, kuvan, videon ja grafiikan liitosta? Olemmeko siirtyneet multimedia-aikaan? Mitkä tekijät jarruttavat siirtymistä?
 

Jäsenet (57)

 
 
 

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot