Eilen joukko Suomen tulevaisuudesta kiinnostuneita tutkijoita, luovien alojen edustajia, tiedottajia, yrittäjiä, opetusalan ihmisiä, tietotekniikka-ammattilaisia, sosiaalisen median syväharrastajia ja muita tulevaisuuden tekijöitä kulki junan konferenssivaunussa (ja parissa muunkinlaisessa vaunussa).

Jos olit mukana, seurasit netitse tai tutustuit jälkikäteen, nostele tähän saaliita, sinttejä ja vonkaleita. Saavat olla sekä toteutustapa- että sisältölaatuisia.

Tässä makupaloja:
Tuhat sanaa -blogin ennakkojutussa kooste keskeisistä linkeistä
Twitter hashtag #innovaatiojuna (nousi eilen Fennosskandian kakkoseksi ja tänäänkin keikkui vielä nelosena)
Kari A. hintikan jäsennys tapahtuman toteutustavasta ja toimintamuodoista Kansallisen ennakointiverkoston blogissa.
Flickr-kuvat, jotka on merkitty tunnisteella innovaatiojuna
Bambuser videostiimikoontia
Qaiku-ryhmä
Delicious-linkit, jotka merkitty tunnisteella innovaatiojuna

Katselukerrat: 44

Vastaa tähän

Vastaukset tähän keskusteluun

Päälimmäisenä tuntemuksena jäi mieleen se että aika on todellakin kaareutuva, kuten suhteellisuusteoriassa sanotaan. En ole koskaan ollut noin nopealla junamatkalla, mikä Hki-Oulu -väli oli. Suljettu ja rajattu tila, joka oli pakkautunut täyteen uteliaita, innokkaita ja avoimia ihmisiä loi uskomattoman imun keskusteluille. Tilalla ja tilanteella voidaan luoda mielenkiintoisia puitteita.

Yksittäistä, erilistä innovaatiota ei mieleeni nouse, mutta päälimmäisenä on usko siitä että tällä on jatkossa erilaisia heijastevaikutuksia monessa paikkaa. Hieno reissu vaikka paluumatkalla akut loppuivat junasta ja taisi ne olla jo innovaattoreillakin vähissä.
Päälimmäisenä tuntemuksena jäi mieleen se että aika on todellakin kaareutuva, kuten suhteellisuusteoriassa sanotaan. En ole koskaan ollut noin nopealla junamatkalla, mikä Hki-Oulu -väli oli. Suljettu ja rajattu tila, joka oli pakkautunut täyteen uteliaita, innokkaita ja avoimia ihmisiä loi uskomattoman imun keskusteluille. Tilalla ja tilanteella voidaan luoda mielenkiintoisia puitteita.

Yksittäistä, erilistä innovaatiota ei mieleeni nouse, mutta päälimmäisenä on usko siitä että tällä on jatkossa erilaisia heijastevaikutuksia monessa paikkaa. Hieno reissu vaikka paluumatkalla akut loppuivat junasta ja taisi ne olla jo innovaattoreillakin vähissä.
Minä seurasin etänä omaan tahtiin, mutta kummasti tunnelmaan pääsi mukaan. Varsinkin videopätkät alkumatkasta ja paluumatkan pimeästä junasta jäivät mieleen. Huomasin ajattelevani kehittämistoiminnan mallinnusta joka tässä on tuo erilaisten ihmisten yhteensaattaminen melko avoimilla ideoilla. Itseorganisoitumista kyllä ohjattiin selvästi enkä siihen ota kantaa, kai se nopeutti että päästiin kiinni johonkin.
Kirjoittelin blogiini eilen ja tänään joten sieltä näkee tarkemmin minua koskettaneita puheenvuoroja.

Tässä voisin vielä Villeltä kysyä että mikä oli se lähde johon viittasit ensimmäisen puolituntisen alussa: joku oli osoittanut että ihminen pystyy hyvään. Ihan hauska että sitäkin pitää tutkimuksilla todistaa. Toimintakulttuuri keskusteluunne viittasin blogissa.

Jostain syystä en halua tviitata omaan blogiin, koen sen tyhmänä itsensä mainostamisena vaikka se alkaa olla normaali käytäntö ja tarkoittaa kai vaan että "hei tuli kirjoitettua.." tuon kulttuurin omaksuminen on vaiheessa enkä tiedä rupeanko tuohon (kohta tulee joku uusi johon kuuluu ilmoittaa että hei tviittasin - tai sehän tehdään nyt yhtä aikaa 10 paikkaan).

Innostaisiko teitä sellainen muisto joka - ihme kyllä - tuli nyt vasta mieleen. Joskus meitä matkusti Berliiniin JUNAlla Neuvostoliiton kautta 800 suomalaista nuorta teemana Frieden Freundschaft Solidarität ja paikalla oli kymmeniä tuhansia 150 eri maasta. Tapaamisella oli siis arvopohja ja poliittinen yhteistyöpohja: Suomesta kaikki puolueet, Jorma Ollila keskustan nuoria .. ja monet edelleen vallassa näkyvästi toimivat ihmiset, poliitikot, taiteilijat.

Että silleen... ennustaako tämäkin sosiaalisen median junareissu jotain?
Kiitokset Anne,

Tätä on mielenkiintoista prosessoida täältä kauempaa.
Junamatka on ollut merkittävä tapahtuma, sanoisinko jopa historiallisen merkittävä tällä uudellä vuosikymmenellä. Oikeilla raiteilla ollaan.

t. Heikki Tagawasta
Hyvä koonti! Kaipailisin lisää analyysejä Hintikan tyyliin, eli vähän laajempia tuntemuksia ja kokemuksia mukana olleilta. Niitäkin varmaan ilmaantuu hiljalleen, kun aikaa itse tapahtumasta vähän kuluu.
Vastaus Annen kysymykseen on, että sain ajatuksia. Nimittäin sellaisia, että innovaatiojuna on harvoja positiivisia pilkahduksia, kun Suomi muuten on jäänyt yhteiskuntakehityksen kelkasta.

Bloggasin: Innovaatiojuna meni, Suomi jäi laiturille
Nyt sain ensimmäisen koosteen omista vaikutelmistani sanamuotoon. Pohdiskelen, että tilaa olisi pedagogiselle kalustesuunnittelulle.

Rainion Timo oli koonnut linkkilistaa
http://timorainio.blogspot.com/2010/01/innovaatiojunaa-ihastellessa...

Irmeli Arolla oli havainnollinen kuvakooste lähiövierailusta
http://www.flickr.com/photos/connectirmeli/sets/72157623222763572/
Vielä palautteiden jälkeenkin on vahvistunut uskoni siihen, että seuraavat innovaatiojunat ja vastaavat voisivat olla kuin avaruusraketteja, joita me muut online mielelllään seuraisimme ja joista myös oppisimme.
Samaan syssyyn kuuluu se, että ilman maa-aseman ohjausta ja tukea innoraketti on aika avuton avaruuden kulkija - tai sitten todellinen huomiskaappari, josta käsin johdatellaan muita.

Näin ikäänkuin konkreettisten palauteideoiden toivossa

YY (Yltyvin yhteistyöhaastein)

Kurre

RSS

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot