AVO-hankkeessa tuotetaan wiki- ja blogiselvityksiä kevään 2010 aikana:

http://avoimestitutkien.wordpress.com/2010/02/02/wiki-ja-blogiselvi...

Mitä wikejä selvitykseen kannattaisi SINUN mielestäsi valita mukaan? Vastaukset mielellään kommenttina blogikirjoitukseen.

Kiitos etukäteen avustasi!

Katselukerrat: 42

Vastaa tähän

Vastaukset tähän keskusteluun

Hieman hankala alussa, mutta tehokas käytössä: Foswiki (Tämä perustuu tunnettuun Twiki:iin)

http://www.foswiki.org
Onko tuo käytössä esim. työpaikallasi? Tai tiedätkö missä on käytössä, keneltä voisi kysellä siitä. Kun teemme tuota selvitystä, on tarkoituksena myös haastatella tiettyjen wikien käyttäjiä, siksi kyselen.
Moi!

Olen käyttänyt tuota TWikiä ~6 vuotta ja olen soveltanut sitä erilaisissa projekteissa saman verran. Olen toiminut myös Confluencen ja Mediawikin ylläpidossa. Twiki/Foswiki on kuitenkin mielestäni vahvin (kaikissa on omat hyvät/huonot puolensa)

Foswiki on TWikistä eriytetty projekti, joka on puhtaasti avoin ohjelmisto, koska TWiki muutettiin osittain kaupalliseksi. Tämä muutos hankaloitti hieman sen soveltamista :)

Käytän Foswiki/Twikiä pääasiassa koulutusympäristön runkona = "Nest Project Platform"

Kysymyksiin vastaan mielelläni :)

tv:NarsuMan
Minulla on testiasennettu Twiki käytössä, ja sen verran olen todennut sen osalta jo, että vaatii ainakin jonkin verran konfigurointia, jotta siitä saa mieleisen, ja siinä asetusten muuttaminen tapahtuu hieman erikoisesti. Twikin minulle käyttöön asentanut henkilö ei ihan suorastaan ihastunut myöskään Twikiin. Mutta kuten sanot, kaikissa wikialustoissa omat puolensa. Hyvä tietää joka tapauksessa, että sinulla on pidemmältä ajalta kokemusta useammista, ja otamme varmaankin yhteyttä - kiitos ennalta tarjoutumisesta avuksi!
Käyvätkö vertailuun pelkät wikit vai otatteko mukaan myös yhteisöalustoja, joissa on mukana sisältöjen työstäminen yhdessä ja aineistojen jakaminen? Confluencehan on myös "collaboration software" eikä pelkkä wiki.

Jos yhteisöalustoja ei ole suljettu ulkopuolelle, silloin kannattaa tulla tutustumaan Gemilo Socialiin tai pyytää lisätietoja vaikka minulta. Esittelen mielelläni. Alusta on suomalainen ja sitä lähdettiin aikanaan rakentamaan osin siksi, että koin varsin ahdistavaksi kaikki erilliset järjestelmät (intranet, ekstranet, wiki, mikroblogi, keskustelut, tapahtumat jne), joihin pitäisi jokaiseen kirjautua, vaikka hyvin suunnittelemalla samat asiat pystyy tekemään yhdellä ja ainoalla palvelulla.

Meillä oli alkuun wiki käytössä myös Gemilossa, mutta se osoittautui puutteelliseksi yhteydenpidon ja vuorovaikutuksen näkökulmasta. Tämä oli myös merkittävä syy lähteä kehittämään Gemllo Socialia, koska markkinoilla ei löytynyt haluamamme kaltaista järjestelmää valmiinakaan. Nythän vastaavia avauksia on näkynyt myös isommilta yrityksiltä.

Gemilon näkökulmasta Confluence on yksi kilpailija, mutta en tiedä sitten, riittääkö suomalaisuus perusteeksi päästä mukaan vertailuunne ja täyttääkö Gemilo Social kaikkineen niitä kriteerejä, joita olette asettaneet tutkimusaineistolle.
Kiitos Katri vinkistä!

Olemme ajatelleet, että ottaisimme mukaan vain puhtaasti wiki- ja blogialustoja, mutta tottahan tuo on, että esim. tuon Confluencen suhteen rajanveto on häilyvää. Ja viitaten kokemuksiinne, voisi myös olla paikallaan miettiä tuota, että otettaisiinko nuo yhteisöalustatkin mukaan. Me pähkäilemme tämän kanssa vielä hieman lisää, ja mikäli päädymme myös yhteisöalustojen mukaanottoon, pidämme Gemilo Socialin mielessä.
Mainiota. Kiinnostaisi itseäkin saada yhteisöalustoista vertailu. Ajattelin joskus tehdä sellaisen työn ohessa, mutta sitä ei taidettaisi pitää puolueettomana vertailuna, vaikka kuinka olisi objektiivinen :) Tsemppiä tutkimukseen. Wikit ja blogit ovat jo sellaisenaan varsin iso kohde tutkittavaksi.

RSS

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot