Mitä sinä kertoisit toimittajalle jos hän kysyisi sinulta Sometusta?

Otsikon kysymys on suoraan Anne Ronkaalta. :-) Taustalla on ajatus tehdä lehdistötiedote tällä viikolla olevia ITK-messuja varten. Tämä ajatus on taas vuorostaan lähtöisin Kari Hintikalta.

Sometu on kasvanut pienessä ajassa suureksi ja varsin merkittäväksi verkostoksi ja kohtaamispaikaksi Suomessa sosiaalisesta mediasta ja oppimisesta kiinnostuneille suomalaisille. On varmasti korkea aika ilmoitellla olemassaolostamme valtamedioille. Mitä sinä toivoisit meidän viestimme sisältävän? Mikä on se juttu, miksi osallistut keskusteluihin Sometussa tai vaikkapa vain seurailet täällä tapahtuvaa kuhinaa?

Katselukerrat: 71

Vastaa tähän

Vastaukset tähän keskusteluun

Haluaisin löytää ainakin tällaisia asioita:

-itseohjautuva asiantuntija (?) verkosto
-organisaatioista riippumaton (noin niinkun teknisesti ts. teknisestihän juurikin riiputaan taas Tommin varassa monta päivää tai no siis you know what I mean :)
-luova
-osaamista jakava, tukeva
-uutta testaava, kokeileva ja soveltava --> suomalainen edelläkävijä (hyvällä tahdollakaan ei voi púhua kv-verkostosta tällä hetkellä)
-hyviä tyyppejä :)
-ihan briljantteja tyyppejä!!!
-vapaus valita osallistumisen aste --> tietopankista osallistumiseen (tähän sopii taas mun lemppari produsage), -->sisällön tuottamisesta tekniseen kehittämiseen...ja toimintaympäristö on ainakin täällä kehittynyt koko ajan, sisällön myötä - fantastic!

- Ja erityisen tärkeänä pidän itse sitä tiedonkäsityksen muutosta mikä Sometussa näkyy erinomaisesti:

1) Tieto on virtaa, josta poimitaan tarpeellinen - ei museoitavaa arkistokamaa
2) For the people from the people by the people --> kun kukaan ei voi enää hallita kaikkea eikä knoppitiedolla pärjää, on luovuttava myös tiedon panttaamisesta (sillähän ei tule sen "arvokkaammaksi" kukaan) ja nähtävä se vahvuus mikä yhteisen tiedon jakamisessa on. Ei tarvitse enää itse tietää kaikkea - käytettävissä olevan tiedon määrä= verkostossa olevan tiedon määrä.

Lieko tässä oli mitään iloa tiedotteeseen, mutta pitipähän sanomani. Menen SL:n potkimaan palloa :)
Kertoisin, että Suomen mittakaavassa huikea joukko sosiaalisen median ja oppimisen ammattilaisia, tutkijoita, opettajia, opiskelijoita, hallinnon ihmisiä, yrittäjiä ja muita toimijoita samassa verkostossa. Keskeisiä toimintamuotoja ovat keskustelut, teemaryhmät, blogit, tiedotteet ja ajankohtaisvinkkaukset sekä tapaamiset.

Sometussa kuka tahansa voi aktivoitua. Taustalla on pientä koordinointia, mutta ei perinteisen organisaation rakennetta – ainakaan vielä.

Sometussa voi myös seurailla osallistumatta.

Viime aikoina on myös kannettu huolta kielirajojen ylittämisestä.
Sometussa on loistavaa mm. se että voi itse valita ja hakea roolin, jolla osallistuu tekemiseen.

Loistavaa on myös se, että täällä on valtavan iso joukko ihmisiä, jotka ovat ymmärtäneet sen että kun jotakin antaa itsestään niin sen saa jollakin toisella kohtaa monin verroin takaisin.

Ja se, että mitä hullumman idean heittää, niin sitä varmemmin jengi innostuu ja lähtee mukaan :)
Ja tietenkin joukkoälyn saatavuus. Kuten vaikka tämän keskustelun kautta näkyy. Voi kysyä ja voi saada apua.
Eikä unohtaa sovi sitä, että sometussa tehdään niitä juttuja, mistä muualla vasta puhutaan tai tutkitaan. Törmäsin tänä aamuna esim. Digisra -otsikolla tehtyyn selvitykseen ja pidettyyn seminaariin. Siinä tehty perusteellista ajatustyötä ja mukana osaavia asiaan perehtyneitä ihmisiä. Sometussa ymmärtääkseni lähdetty toisesta päästä eli vaikkei oikein aina tiedetäkään mitä tehdään niin tehdään vaan rohkeasti yhdessä ja sitä kautta tietämys ja osaaminen kasvaa. Enkä tällä todellakaan tarkoita, etteikö sometussa todella olisi tietämystä ja osaamista, mutta se on vaan kanavoitu tekemään eikä selvittelemään tai luomaan pelkästään puitteita. Eli kai juuri siihen missä sosiaalisessa mediassa syvimmillään on kysymys.

Ja tämän hiuksenhienon lähestymiseron takia Sometussa ollaan harpattu suoraan siihen kehittymisen seuraavaan vaiheeseen, mikä monesti jää toteutumatta jos vaan selvitellään.

Sitten kaikilla tavoin asiaa lähestyvien tehtävä ja haaste olisi luoda yhteyksiä keskenään. Helposti sitä jopa koemme erilaiset ryhmät kilpailijoiksemme, kun pitäisi pystyä avoimesti yhteistyöhön.
Hyvä pointti Timo. Tämähän näkyy nyt ITK-päivilläkin ainutlaatuisella tavalla. Kokeiluhenkeä löytyy, tutkivaa aikuisoppimista ja kaiken kruunauksena iloinen henki. Sometussa ei tosiaan tapeta ideoita vaan annetaan niille tilaa lentää ja kehittyä.
Yleinen kommentti lehdistötiedotteeseen: Kannattaa kirjoittaa se mahdollisimman lehtiartikkelin näköiseksi, jotta toimittajilla on minimaalinen työmäärä sen editoimisessa. Helpottaa uutiskynnyksen ylittämistä huomattavasti. Eli kirjoituksessa voisi olla mukana joku toimittaja, tai ainakin suomen kielen osaaja, joka osaa korjata pilkkuvirheet ja saa kielen kuntoon. Eiköhän täältä sellainenkin löydy. Itse voin freelancer-taustalla katsoa tekstiä toimituksen näkökulmasta, mutta suomea en osaa täydellisesti kirjoittaa.
Minusta sosiaalinen media tulisi määritellä samoin kuin verkostoituminen riittävän selkeästi ja havainnollisesti suurelle yleisölle. Unohtaa ei sovi myöskään Sometun tavoitetta, eli mihin tällä pyritään.

Uusia virikkeitä täältä haen ja opetuksen ajanmukaistamisesta olen kiinnostunut. Sähköinen media on ylivoimainen verrattuna perinteiseen printtimateriaaliin.
Olen ollut entisessä elämässäni toimittaja ja tekemisissä monien ja monenlaisten tiedotteiden kanssa.

Kuten Tarmo sanoi, tiedotteen on syytä olla selkeä ja luettava. Niin että teksti on suoraan pistettävissä lehteen ja keskiverto kaduntallaaja ymmärtää sen. Toimittaja voi sitten kiinnostuksensa ja viitseliäisyytensä mukaan täydentää tai muokata sitä.

Sometu on opettajille tukea tarjoava avoin verkosto. Sen piirissä kokeillaan ja kehitetään uudenlaisia oppimismenetelmiä ja yhdistellään niitä jo olemassaoleviin tapoihin. Se rohkaisee ottamaan opetuksessa käyttöön uusia välineitä ja madaltaa kynnystä kouluopetuksen uusille järjestelyille.

Sometu tarjoaa myös ystävällisen, kannustavan ja innostavan keskustelukanavan niille opettajille ja opetuksen kehittäjille, jotka ovat työympäristössään ideoineen yksin. Lisäksi Sometu osallistuu opatuksen ja sen suunnittelun kehittämiseen valtakunnallisesti - ja tulevaisuudessa toivottavasti myös kansainvälisesti.
Muotoilin tuon äskeisen näin.
Hienosti kiteytetty Tuomo! Tosin pitää muistaa että sometu on myös muiden yhteisö kuin opettajien. Mutta opettajille tämä on varmasti juuri tätä, mutta tuke voi saada myös muilta toimijoilta. Viime aikoina täällä on ollut myös aktiivisia tutkijoita :-)
Tällainen tästä nyt tuli. Erityisen iso kiitos Tarulle avusta alussa ja Karille loppuunviennistä ja tiimistämisestä. http://sometu.ning.com/profiles/blogs/sometuverkoston-mediatiedote

RSS

Foorumi

Podcast opetuksessa 12 vastausta 

Jäsenen Reijo Kupiainen aloittama: Keskustelut. Viimeisin vastaus jäseneltä Ilse Skog Maa 8.

Nettisivujen ja netti myynnin rakentaminen.

Jäsenen Kari Marjeta aloittama: Keskustelut Tam 16, 2017.

Vacancy for a Social Media Marketing Manager at F-Secure in Helsinki

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Huh 8, 2016.

F-Secure is hiring! B2B E-Commerce Manager in Helsinki, apply now!

Jäsenen Audrey Daugerheart aloittama: Keskustelut Maa 24, 2016.

Aikakauslehti opinnoissa

Jäsenen Reijo Nättiaho aloittama: Keskustelut Maa 21, 2016.

Tapahtumat

Ryhmät

Blogiartikkelit

Syksyn SeOppi-lehden mediatiedot julkaistu

Suomen eOppimiskeskus ry:n jäsenlehti…

Jatka

Lähettänyt: Niina Kesämaa, 17. kesäkuu 2016 kello 10:17

Sometu-verkottuneita kiinnostavia tapahtumia loppuvuonna 2015

Voit lisätä oman tapahtumasi Tapahtumat-osioon tai kommentoimalla tätä viestiä. Lähetimme tapahtumista verkostoviestin 23.6.15 ja uusimme viestin elokuussa koulujen alkaessa. Siihen mennessä tulleet täydennykset pääsevät siis laajaan jakeluun.…

Jatka

Lähettänyt: Anne Rongas, 24. kesäkuu 2015 kello 12:57

Taustalla vuosina 2009-2014 AVO-hanke

© 2018   Created by Ville Venäläinen.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot